Premiumsearchweb.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Premiumsearchweb.com är en falsk programvara som släppts av ClientConnect Lts. Detta falska program faller i samma kategori som kapare av webbläsare precis som tidigare släppta utgåvor som t.ex. Clearsearches.com, Search-shield.com, Search.gogetsport.com, etc. Precis som ClientConnect Ltd som kan anses vara en utgivare av falska program, så kan Premiumsearchweb.com anses vara ett PUP (potentiellt oönskat program på Svenska).

Om sökmotorskaparen Premiumsearchweb.com

Premiumsearchweb.com är en sökmotorskapare, så det agerar specifikt som ett kaparprogram. De första det gör efter att ha tagit sig in i datorns system är att röra om i grytan. Detta tillägg konfigurerar din webbläsares inställningar så Premiumsearchweb.com blir startsidan, sökleverantören och de nya flikarna. Webbläsaren som påverkas kan sträcka sig från Mozilla Firefox till Google Chrome m.m. Premiumsearchweb.com sökleverantör omdirigerar till Bing.com. Av den anledningen kan det förtjänat bli kallat en falsk sökleverantör. Om du går igenom sökresultaten du får av denna falska sökleverantör så kommer du ganska snart lägga märke till att en del hemsidor inte är relevanta till sökningen, samt även suspekta. Din magkänsla kan inte missleda dig, den har rätt i att hemsidorna tillhör tredjeparter. För att vara mer specifik så kallas detta skadeannonsering.

Då det huvudsakliga målet för Premiumsearchweb.com är att visa sökresultat du begärt så går utförandet längre än så. Tillägget injicerar skadliga koder i den autentiska hemsidan Google för att visa reklam av tredjeparter. Precis som sin domän så är reklamerna av trejdeparter inte pålitliga och kan dessutom omdirigera dig till skadliga domäner. Dessutom så övervakar kaparen Premiumsearchweb.com ditt internetanvändande. Du övervakas endast för att tredjeparter skall kunna få en bild av vad du söker efter så de kan skapa personliga annonser. Denna turbulens som tillägget Premiumsearchweb.com oundvikligen skapar nedgraderar din dators prestanda, speciellt gällande webbläsarens funktioner.

Hur infiltrerar kaparen Premiumsearchweb.com din dator?

Då tillägget Premiumsearchweb.com är stark nog att starta en storm i din dator så är det inte lika kraftfull gällande spridningen. Det sprids inte ensamt. Detta skadliga program packeteras in i nedladdningsbara program som t.ex. filkonverterare, codec-paket, mediaspelare m.m. Premiumsearchweb.com tar rollen som ett oönskat tillägg med dessa gratisprogram. Om du vill (och du bör) undvika dessa PUPs efter en installation av gratis-/ delningsprogram så bör du hålla utkik efter avancerade installationsalternativ och välja bort tilläggen manuellt.

Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller Hitman är automatiska borttagningsverktyg utvecklade för att möta användares behovs som blivit infekterade med skadeprogram. Dessa säkerhetsverktyg är rekommenderade att använda sig av vid en infektion som Premiumsearchweb.com. De siktar in sig på att permanent rengöra hela datorn. Manuella borttagninsinstruktioner av kaparen Premiumsearchweb.com finner du nedan.Automatisk Premiumsearchweb.com Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Premiumsearchweb.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Premiumsearchweb.com Viruset

Du tar bort Premiumsearchweb.com Virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Premiumsearchweb.com Virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Premiumsearchweb.com Virus and related parasites like Websearch.webisawsome.info virus , FBI Moneypak Virus , Bitable.com virus , FBI android virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Premiumsearchweb.com Virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Premiumsearchweb.com Virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Premiumsearchweb.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Premiumsearchweb.com Virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Premiumsearchweb.com Virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Premiumsearchweb.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Premiumsearchweb.com Virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Premiumsearchweb.com Virus från listan.

Hur man avlägsnar Premiumsearchweb.com Virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Premiumsearchweb.com Virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Premiumsearchweb.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Premiumsearchweb.com Virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Premiumsearchweb.com Virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Premiumsearchweb.com Virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Premiumsearchweb.com Virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Premiumsearchweb.com Virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

       
 

Om författaren

 
september 15, 2016 16:57, september 15, 2016 16:57
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *