Polizia Di Stato Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
Andra namn: Polizia Postale virus, Polizia Penitenziaria virus
 

Polizia Di Stato viruset är en Trojan som attackerar datorer som är lokaliserade i Italien. Det är programmerat att blockera en infekterad dator totalt. Efter att datorn infekterats kan användare endast se ett fönster som visar en obehaglig kamera samt ett meddelande som hotar om att din identitet är känd för polismyndigheterna:

Tutte le operazioni fatte a questo computer sono scritte. Se usa la webcam, video, foto si conservano per l’identificazione.

Lei può essere individuate facilmente per il Suo indirizzo IP e l’indirizzo del domain legato con esso.

Il tuo computer è stato bloccato!

Meddelandet informerar om att en blockerad datoranvändare har brutit mot flerta lagar. Detta inkluderar olagligt användande samt spridning av upphovsrättsskyddat material som t.ex. filmer, musik eller andra filer, besökt förbjudna hemsidor, tittat på samt spridit pornografiska filer m.m. För att låsa upp datorn igen enligt meddelandet så måste en bot på 100 Euro betalas. Du kan använda en av följande betalningsalternativ – Ukash eller Paysafe. Därefter blir du lovad att din dator kommer att låsas upp inom 48 timmar.

Var god notera att detta är ett bedrägeri och du bör inte betala någonting. Om du redan har betalat så bör du kontakta din bank så snabbt som möjligt och strida mot det angivna anklagelserna. För framtiden bör du känna till att inga statliga myndigheter accepterar betalningar i form av förbetalda system.

Polizia Di Stato viruset sprids via exploaterade hemsidor. Det installerar in sig självt i hemlighet och därav känner inte användare till infektionen innan det är försent. Varningsmeddelandet visas direkt utan något mellanrum lämnas mellan ”logga in” och ”varningsmeddelandet”. Samma fönster kommer visas i Felsäkert Läge med nätverk och ett blankt fönster kommer visas i Felsäkert Läge.

Polizia Di Stato viruset är svår att bli av med, dock kan en dator öppnas genom att använda en av följande alternativ. Om det finns fler än ett användarkonto och åtminstone en av dom är opåverkad så bör du försöka genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter via det opåverkade kontot.

Hur man tar bort Polizia Di Stato viruset

 • Starta om din dator.
 • Tryck på F8 under tiden datorn startas om.
 • Välj mellan Felsäkert Lägen i följande ordning: Felsäkert Läge, Felsäkert Läge med kommandotolken.

Följ sedan instruktionerna nedan:

Om din dator körs i Felsäkert Läge eller Felsäkert Läge med nätverk

 1. Starta MSConfig.
 2. Inaktivera uppstartsfilerna rundll32 från att starta några applikationer från Applikationsdata. Notera att detta är vanliga tillhåll för Polizia Di Stato viruset fast andra tillhåll kan användas.
 3. Starta om datorn igen.
 4. Genomsök datorn med https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe för att identifiera Polizia Di Stato virusets filer och ta bort dessa.

Här finns en video som förklarar hur du slutför stegen:

Om din dator körs i Felsäkert Läge med Kommandotolken

 1. Kör Regedit.
 2. Sök efter Winlogon nycklar. Skriv ned alla filer som det refererar till som inte är Explorer.exe eller blankt. Byt ut dessa mot Explorer.exe
 3. Leta i registret efter Polizia Di Stato virus filer och ta bort de nycklar som refererar till filerna.
 4. Försök starta om och genomsök med Spyhunter.
 5. Om detta misslyckas kan du försöka med en systemåterställning från Felsäkert Läge med Kommandotolken (rstrui.exe)

Om inga Felsäkra Lägen kunde startas

En del versioner av Polizia Di Stato viruset inaktiverar alla Felsäkra Lägen men ger ett litet mellanrum där du kan köra ett anti-skadeprogram:

 1. Starta om normalt.
 2. Start -> Kör.
 3. Skriv in http://2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe . Om skadeprogrammet laddas upp, tryck endast på Alt+Tab en gång och gå igenom flikarna blint. Tryck på Enter.
 4. Tryck på Alt+Tab och sedan R ett par gånger. Polizia Di Stato virusets process bör stängas ned.

Här är en video som detaljrikt instruerar stegen:

Hitman Pro USB enhet

Om du inte har lyckats med några av ovan nämnda metoder så kan du försöka genomsöka datorn med en startklar USB enhet eller en DVD. Dessa bör kunna ta bort alla versioner av Polizia Di Stato viruset men kommer inte fungera om din hårddisk är krypterad.

För det rekommenderar vi användandet av Hitman Pro kickstarter USB (startklar USB).

 1. Ladda ned [Hitman] till en oinfekterad dator.
 2. Starta Hitman och be om att skapa ”Kickstarter USB” (startklar USB). Finns som alternativ vid huvudmenyn.
 3. När USB enheten är klar, starta om den infekterade datorn med USB enheten och tryck på DEL.
 4. Välj USB enheten som din huvudsakliga uppstartsenhet.
 5. Starta om normalt.
 6. Kör Hitman Pro och https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. En av dessa program bör hitta samt ta bort skadeprogrammet från din dator.

Automatisk Polizia Di Stato virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Polizia Di Stato Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Polizia Di Stato virus

 
Processer:
 

Polizia Di Stato virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juli 22, 2015 10:29, juli 22, 2015 10:29
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *