Polarisearch.com - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Polarisearch.com är inte någonting nytt eller ovanligt för experter inom IT-säkerhet. Det är en typisk sökmotorskapare som kan infektera datorer, oavsett vart du bor eller vilken webbläsare du använder. Få dock inte panik – om viruset når din dator kan det enkelt tas bort med pålitliga anti-skadeprogram. Dock behöver det hanteras i tid, så tveka inte.

Har du lagt märke till att Polarisearch.com körs på din dator? vad är nästa steg? Jo, först bör du genomsöka din dator med ett anti-skadeprogram. Om din dator har infekterats kan det vara en tydlig indikation på att de säkerhetsprogram du använder idag inte är tillräckliga. Det finns en chans att du inte använder ett anti-skadeprogram alls, det är ännu värre. Oavsett bör du skaffa dig ett pålitligt anti-skadeprogram. Vi föreslår Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, valet är helt ditt. Klicka enkelt på en av länkarna och ladda ned det. Installationen kommer ta ett par minuter och sedan kan du genomsöka datorn. Vi kan försäkra dig om att en av dessa anti-skadeprogram kommer hitta och eliminera infektionen från ditt system. Dessutom skyddar det din dator från liknande hot i framtiden, så att behålla det installerat är en bra idé.

Om du dock inte vill installera något ytterligare anti-skadeprogram kan du alltid välja ett annat alternativ, det andra alternativet är en manuell borttagning. En varning dock – detta kan vara komplicerat, speciellt om du inte gjort det tidigare. Instruktionerna vi tillhandahåller kommer vägleda dig igenom hela processen, så försök att slutföra alla stegen korrekt och det bör gå bra. Dessa instruktioner finner du längst ned i artikeln, kika till dessa när än du vill.

För de som vi ha mer detaljerad information om infektionen får gärna fortsätta läsa artikeln. Om du har några frågor om Polarisearch.com eller den manuella/ automatiska borttagningen, ställ då vänligen dessa i kommentarsfältet nedan. Vi försöker alltid tillhandahålla användare med lösningar som faktiskt fungerar.


Polarisearch.com_browser_hijacker_virus_remove

Om sökmotorskaparen Polarisearch.com

Polarisearch.com liknar Google vid första anblick. Endast en annorlunda landningssida, men samma Google sökmotor för att hantera sökningar. Varför vill något skapa något liknande? Svaret är ganska enkelt faktiskt – för att tjäna pengar. Som du kan se på bilden nedan så visar Polarisearch.com massvis av annonser, dessa kanske inte ens är relevanta till dina sökningar. I vissa fall kan det t.o.m. vara mer reklam än sökresultat.

Det ser kanske inte ut som ett problem eftersom användare endast kan välja att sluta besöka hemsidan. Dock är det inte så enkelt och det är därför det klassas som ett skadeprogram. Polarisearch.com kapar webbläsarna och placerar sin skadliga variant som startsida. Viruset installeras på din dator, så även om du ändrar din startsida på webbläsarna så kommer det endast återkomma nästan gång du öppnar en av dom. Många användare väljer därför att behålla det utan att tänka och på så sätt slösar deras tid.

Det finns fler oönskade kvalitéer med Polarisearch.com. En av dom är reklam. Självklart innehåller hemsidor reklam eller sponsrade länkar, men med Polarisearch.com kommer en sådan utökning att det försvårar surfandet. Polarisearch.com kan även ansvara för att slöa ned arbetet på datorn. Detta är tillräckligt med anledningar till att inte behålla det på systemet.Automatisk Polarisearch.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Polarisearch.com och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Polarisearch.com viruset

Du tar bort Polarisearch.com genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Polarisearch.com installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Polarisearch.com .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Polarisearch.com från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Polarisearch.com från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Polarisearch.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Polarisearch.com från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Polarisearch.com och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Polarisearch.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Polarisearch.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Polarisearch.com från listan.

Hur man avlägsnar Polarisearch.com från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Polarisearch.com och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Polarisearch.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Polarisearch.com från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Polarisearch.com ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Polarisearch.com från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Polarisearch.com och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Polarisearch.com, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Polarisearch.com skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 11, 2017 08:50, juli 13, 2017 16:57
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *