Plugster - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
Andra namn: Plugster virus
 

Plugster är ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Den beskrivs som:

“A new solution kit which will make it easier for you to Watch and listen to your favorite online content. High-quality video shouldn’t stop at your browser as Plugster supports IE, FF and Chrome web browsers and will enable you to enjoy the majority of online video and audio formats right in your browser.”

Låter för bra för att vara sant eller hur? Speciellt när du får alla dessa förmåner helt gratis. Det är sant att du kan använda det här tillägget helt kostnadsfritt men den fungerar inte som den lovar och den har några oönskade attribut som döljs av Plugsters utvecklare. För det första, innehåller den många annonser i alla sorts former, såsom pop-up, pop-under, i-text eller banner annonser som kommer visas i din webbläsar när du surfar på Internet. Den är inte bara irriterande utan också skadlig. Varför? För att alla dessa annonser kommer från en tredje part och erbjuder dig att köpa någon vara eller tjänst till ett förmånligt pris. Alla dessa annonser är falska och du borde inte låta dig luras. De är gjorda för att du ska klicka på dem. Problemet med Plugster är att den inte på något sätt administrerar eller filtrerar reklamen som visas, så olika cyberkriminella, såsom hackers eller svindlare kan få tillgång till din PC när de gör reklam via Plugster reklamsystem om din dator är infekterad med detta annonsprogram. Om Plugster dyker upp i din webbläsare när du surfar på Internet, borde du ta tillfället i akt och ta bort denna oönskade applikation nu. Och klicka inte på några annonser, om du gör detta kommer du omedelbart bli omdirigerad till de tredje parternas webbplats som kan vara infekterad och skada ditt operativsystem eller din integritet.

Om du besöker deras officiella webbplats på www.plugster.info kommer du se att själva webbplatser ser lite misstänksam ut. Kolla igenom deras Privacy Policy. Du kommer hitta en text som lyder:

“ We may collect certain information about your web usage and websites you have visited, which may be shared with third parties and used for advertising. NOTE: THE PLUGIN AND OTHER SERVICES COLLECT AND STORES INFORMATION CONCERNING THE WEB PAGES YOU VISIT AND YOUR ACTIVITY ON THOSE PAGES, SUCH AS IMPRESSIONS, CLICKS AND SEARCH TERMS. IN SOME CASES, INFORMATION COLLECTED BY THE PLUGIN AND OTHER SERVICES MAY BE PERSONALLY IDENTIFIABLE, AND IN SOME CASES INFORMATION (INCLUDING INFORMATION FROM OR ABOUT PAGES OF SOCIAL MEDIA WEBSITES YOU VISIT) MAY BE USED OR SHARED WITH THIRD PARTIES FOR PURPOSES OF DISPLAYING TARGETED ADVERTISEMENTS PROMOTIONAL AND MARKETING MATERIAL TO YOU.”

I princip betyder det att din personliga information, såsom surfhistorik, mest besöka sidor, sökförfrågningar, IP adresser och till och med din e-post adress kommer samlas in och överföras till tredje parter. De använder den här informationen för att justera sina annonser i enlighet med den, för att göra dem mer relevanta och attraktiva för dig, så att chansen att du klickar på någon av annonserna är större. Och om din e-post adress säljs till tredje parter, då kommer du få mycket spam e-post i din inkorg. Även om den officiellt inte är ett farligt virus, kan Plugster orsaka många problem för din dator, därför behövs den tas bort så fort som möjligt.
Plugster

Om du har märkt av denna oönskade applikation på din dator och du inte kommer ihåg att du installerat den, var det för att den antagligen kom buntad med andra kostnadsfria programvaror. När du laddar ner gratisprogram från Internet, finns det en chans att Plugster kommer installeras tillsammans med den. För att undvika att detta sker, borde du vara försiktigare under installationen av kostnadsfria programvaror som du laddat hem från tveksamma sidor. Hoppa inte över några steg och välj alltid anpassad eller avancerad installation. Detta kommer göra det möjligt för dig att se alla tillgängliga alternativ. Leta efter olika kryssrutor som redan är i markerade. Det är bra om du kan läsa igenom Integritetspolicyn och Villkoren. Om du ser att ytterligare program som du inte känner till, håller på att installeras – ska du inte tillåta det. Dessa råd borde hjälpa dig att inte ladda ner något som du kommer ångra. Om det redan är försent och din dator redan är infekterad, borde du ta bort Plugster med detsamma. För att göra detta kan du ladda ner ett pålitligt anti-sabotageprogram såsom Spyhunter , Malwarebytes eller stopzilla och scanna din dator med den. Den kommer upptäcka och ta bort viruset automatiskt och skydda din dator från liknande sabotageprogram i framtiden. Om du inte känner för att ladda ner något, kan du också göra detta manuellt. Följ bara våran steg-för-steg Plugster borttagningsguide nedanför.

Ta bort Plugster virus manuellt

Du tar bort Plugster genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Plugster virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Plugster .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Plugster virus från dina webbläsare

  Top Avlägsna Plugster från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Plugster virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Plugster, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Plugster virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Plugster, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Plugster virus från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Plugster. Klicka på papperskorgen bredvid Plugster virus eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Plugster, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk Plugster verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Plugster och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Plugster
     
 

Om författaren

 
oktober 11, 2014 09:46, oktober 11, 2014 09:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *