Picexa Ads - Hur Tar Man Bort?

 

Picexa är ännu en skadlig applikation som du inte bör ha installerad på din dator ifall du inte vill stöta på seriösa nätbaserade säkerhetsproblem. Det är officiellt listat som ett reklamprogram, så om din dator har infekterats med Picexa så kommer du att se massvis av reklamer på alla dina sökmotorer. Om du har lagt märke till att din dator är infekterad, men du har ingen aning om hur du eliminerar det så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi att ge dig fulla instruktioner om hur du kan bli av med Picexa både manuellt och automatiskt.

Om du aldrig har tagit bort ett virus från din dator förrut så rekommenderar vi att elminera Picexa automatiskt. Detta är mycket enklare och går snabbare. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Om din dator skulle vara infekterad med andra virus med så kommer programmet även att hitta och eliminera dessa. En av dessa anti-skadeprogram kommer även att skydda din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installerat.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare säkerhetsprogram och ta bort Picexa manuellt så går detta med. För att hjälpa dig igenom denna komplicerade process så har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Picexa manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Om du lyckas att följa alla stegen korrekt så kommer du att lunna eliminera Picexa helt på egen hand.

Ifall du har problem med borttagningen så får du gärna kontakta oss via kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårat yttersta för att hjälpa dig. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Picexa, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Picexa

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de populäraste sökmotorerna, dessa inkluderar Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Väl installerad så kommer Picexa att visa olika reklamer på alla dina sökmotorer som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas med reklam på din sökmotor helt slumpmässigt.

Oftast så dyker reklamerna som visas av Picexa upp på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Där erbjuder det dig att köpa olika produkter till väldigt attraktiva priser. Fall dock inte för detta trick då reklamerna oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på en av dom. Detta rekommenderar vi inte att du gör för om du gör det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller så kan du bli bedragen på dina pengar om du skulle handla någonting där.

Picexa kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de sig av reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dessa. Men detta sagt, om du behåller Picexa installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen, och detta är väldigt farligt.

Picexas spridningsmetoder

Picexa sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram av den här typen, genom att packeteras in i andra program. Oftast är det väldigt små och obetydliga program som kan laddas ned från Internet gratis. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram från en suspekt hemsida så finns det en risk att Picexa laddas ned och installeras bredvid utan att du varnas om detta. Så vill du undvika det från att hända så bör du hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogrammen.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt hinner du se alla möjliga alterntiven och utföra ändringar om det skulle behövas. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är ingenting som du vill missa. Läsa igenom alla villkoren anses också vara klokt. Om det är så att din dator redan har infekterats av Picexa, vänta då inte utan ta de nödvändiga stegen och eliminera detta virus.Automatisk Picexa ads verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Picexa Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Picexa reklamer

Du tar bort Picexa ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Picexa ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Picexa ads .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Picexa ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Picexa ads och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Picexa ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Picexa ads från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Picexa ads. Klicka på papperskorgen bredvid Picexa ads eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Picexa ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Picexa ads från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Picexa ads och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Picexa ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Picexa ads från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Picexa ads ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Picexa ads från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Picexa ads. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Picexa ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Picexa ads

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
oktober 22, 2015 11:43, oktober 22, 2015 11:43
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *