PepperZip - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

PepperZip är ett program som skulle hjälpa till med att packetera upp samt komprimera arkivfiler. Dock så har det uppmärksammats att den laddar ned en Trojan som kan skada din dator. Dessutom så använder programmet orättvisa metoder för att infiltrera datorn och är därav ytterligare en orsak till varför det klassas som ett potentiellt oönskat program (PUP). PepperZip reklamförs hos pepperware.net, men följer ofta med packeterad hos andra gratisprogram. För att ta bort PepperZip bör du genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes.

Om PepperZip

Om du försöker att öppna en fil med PepperZip så kommer du lägga märkte till att det är ett betalprogram. Det kräver att du skall betala 14$ för den obegränsade versionen. Eftersom programmet oftast installeras in utan användares tillåtelse och senare ber om betalning så faller den under kategorin PUP (potentially unwanted programs).

Som redan nämnt så är PepperZip relaterad till en Trojan som kan orsaka problem kring integriteten. Dessutom så kan den övervaka ej personlig identifierbar information vilket är ett tecken på att det är en reklamstöttande applikation. Detta är ytterligare en orsak till varför PepperZip bör tas bort så snabbt som möjligt. Genomsök datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram är oerhört viktigt för att säkerställa att du inte lämnar några Trojaner eller andra infektioner som kan ha infiltrerats in tack vare PepperZip.

PepperZip spridningsmetoder

PepperZip följer oftast med packeterad bland andra gratisprogram från Internet. Det är väldigt viktigt att unvika den här typen av infiltrering ifall du inte vill stöta på problem kring din integritet eller andra säkerhetsrisker. Se till att du alltid håller utkik efter tillägg samt avancerade tillval under installationen och följ vare steg noggrant. Undvik program som redan är förvalda och vill laddas ned som standard. Läsa igenom alla villkoren av de nya nedladdningarna är även det väldigt viktigt.

Om din dator redan har infekterats så bör du ta bort PepperZip så snabbt som möjligt. Följ instruktionerna angivna nedan som förklarar varje moment steg-för-steg.

How to remove PepperZip

Du tar bort PepperZip genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som PepperZip installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till PepperZip .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort PepperZip från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till PepperZip och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PepperZip, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna PepperZip från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till PepperZip. Klicka på papperskorgen bredvid PepperZip eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PepperZip, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna PepperZip från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till PepperZip och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PepperZip, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk PepperZip verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som PepperZip och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av PepperZip

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
juli 14, 2015 12:19, juli 14, 2015 12:19
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *