Peapoon - Hur Tar Man Bort?

 

Får du erfara olika reklamer på dina sökmotorer med slogans som ”Ads by Peapoon” eller ”Brought to you by Peapoon”? Då har din dator garanterat blivit infekterad med ett reklamprogram som kallas för Peapoon och du bör ta tag i det. Om du inte vet hur man eliminerar den här infektionen från din dator så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man eliminerar Peapoon antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du använder dig av är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med virus som Peapoon så rekommenderar vi det automatiska alternativet, det är mycket enklare och tar mindre tid. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och utför sedan en full genomsökning av datorns alla filer. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så hjälper det till att skydda din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan även använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du föredrar att ta bort Peapoon manuellt så kan du skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du kunna eliminera infektionen helt på egen hand.

Stöter du på några komplikationer under borttagningen så får du gärna ställa frågor angående detta i kommentasfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att ge dig den hjälp du behöver. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Peapoon, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Peapoon

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de mest vanliga sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Väl installerad så kommer det överflöda dessa sökmotorer med massvis av olika reklamer i alla dess former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor på måfå med.

Oftast visas reklamerna från Peapoon på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att bli erbjuden särskilda produkter för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då erbjudandena oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på en av dessa reklamer. Det rekommenderar vi inte att du gör.

Om det händer att du klickar på någon reklam som visas av Peapoon så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller så kan du bli bedragen på dina pengar ifall du försöker att handla något hos dessa.

Reklamprogrammet Peapoon spridningmetoder

Du kan bli infekterad med denna skadliga applikation genom att enkelt ladda ned samt installera något gratisprogram från en opålitlig hemsida. T.ex. om du skulle ladda ned och installera en mediaspelare eller ett nedladdningsverktyg så finns det en risk att Peapoon laddas ned och installerar bredvid utan att du vet om det. För att undvika detta så bör du hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kommer du att kunna se alla möjliga alternativ och utföra eventuellt nödvändiga ändringar. Stressa inte då den viktigaste informationen kan visas på ett väldigt otydligt sätt och är ingenting som du vill missa. Om du under installationen uppmärksammat något ytterliga tillägg som du inte känner till och som installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras helt då det kan vara Peapoon eller ett annat skadeprogram.Automatisk Peapoon verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Peapoon och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Peapoon

Du tar bort Peapoon genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Peapoon installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Peapoon .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Peapoon från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Peapoon och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Peapoon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Peapoon från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Peapoon. Klicka på papperskorgen bredvid Peapoon eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Peapoon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Peapoon från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Peapoon och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Peapoon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Peapoon från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Peapoon ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Peapoon från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Peapoon. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Peapoon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Peapoon

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 27, 2015 11:20, augusti 27, 2015 11:20
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *