Online Advertising Support - Hur Tar Man Bort?

 

Online Advertising Support är ett annonsprogram som kommer, när den väl är installerad, att visa olika annonser och popups i din webbläsare. Den klassas som ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program) och kan också fungera som en webbläsarkapare – Online Advertising Support kan ändra dina webbläsarinställningar och startsida. Även om den officiellt inte är ett virus, kan många användare tycka att den är det, pågrund av att den distribueras via kostnadsfria programvaror som laddas ned från Internet, så ibland kan den installeras på ett system utan användarens kännedom. Den är inte en dödligt farlig applikation och du borde inte vara allt för rädd, dock utför den några skadliga handlingar och du borde inte behålla den på din dator. Dessutom kan alla dessa irriterande annonser samla på din personliga information, såsom sökförfrågningar och surfhistorik. Den här informationen ges senare till en tredje part. Informationen används för att förbättra annonser och anpassar dem efter dina surfvanor. Det rekommenderas att inte klicka på dess annonser då de kan komma från en tredje part. När du har klickat på dem, kommer du omedelbart omdirigeras till en webbplats, vissa av dem kan vara infekterade och skada din dator. Det är värt att nämna att Online Advertising Support är kompatibel med de flesta populära webbläsare, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer.

Som tidigare nämnt, distribueras det här annonsprogrammet för det mesta via gratisprogram. Den kommer buntad med andra programvaror som kan hittas kostnadsfritt på Internet. Om du vill undvika skadliga program borde du vara extra försiktig när du installerar nya program. Hoppa inte över några steg och läs alltid villkoren. Välj också anpassad eller avancerad installation för att se till att du är medveten om vilka tillkommande verktyg du installerar. Om din dator redan är infekterad med Online Advertising Support, rekommenderar vi att scanna den med ett pålitligt anti-sabotageprogram som Spyhunter or malwarebytes för att få bort den här skadliga applikationen för gott. Om du föredrar att utföra detta manuellt, följ bara vår steg-för-steg borttagnings guide nedanför.

Använda Kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga Online Advertising Support komponenterna och installerare

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start -> Kontrollpanelen sedan Lägg till/Ta bort Program eller avinstallera. På Windows 8 ange Kontrollpanelen i sökfältet, leta sedan efter avinstallera ett program. I både fallen kan du bli tvungen att bekräfta att du är administratören på din PC.
 2. Leta efter Online Advertising Support och/eller liknande objekt i programlistan. Jag rekommenderar att ta bort Yontoo, Webcake eller något som är relaterat till ”savings” eller ”coupon”. Scanning med anti-sabotageprogram som Spyhunter eller Stopzilla kan ge en bra bild av vilka program du också borde ta bort därifrån.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort Online Advertising Support från Internet Explorer

 1. Klicka på ikonen med skiftnyckeln-> Hantera Tillägg
 2. Gå igenom Verktygsfält och tillägg. Ta bort allt som är relaterade till Online Advertising Support och objekt som du inte känner till och som inte är gjorda av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng fönstret.

Ta bort Online Advertising Support från Firefox

 1. Skriv about:addons i adressfältet
 2. Gå igenom listan med Tillägg och Insticksmoduler, ta bort allt Online Advertising Support relaterat och objekt du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och den inte är gjord av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe behöver du den förmodligen inte.
 3. Alternativt: Ställ om Firefox: För detta behöver du gå till Firefox-> Hjälp (Hjälp finns i menyn för OSX användare) -> Felsökningsinformation. Sedan Återställ Firefox.

Ta bort Online Advertising Support från Chrome

 1. Ange chrome://extensions i adressfältet.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt relaterat till Online Advertising Support. Om du är osäker kan du också tillfälligt inaktivera dem.
 3. Starta om Chrome.
 4. Alternativt, kan du ange chrome://settings i adressfältet, välj Visa Avancerade Inställningar, scrolla ner till slutet av listan och tryck på Återställ Webbläsarinställningar.

Automatisk Online Advertising Support verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Online Advertising Support och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
juli 10, 2014 09:46, juli 10, 2014 09:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *