OfferDeal - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Reklamprogrammet OfferDeal är definitivt en applikation som du inte bör låta vara installerad i din dator. Tack vare denna applikation så kan din dator bli infekterad med andra virus eller så kan du t.o.m. bli bedragen. OfferDeal är inte direkt skadlig i sig sålänge som du inte klickar på någon reklam som den visar. Dock är det inte svårt att råka klicka på en av dom då dessa reklamer dels är irriterande samt attraktiva på samma gång. Du kan råka klicka på en av dom helt av misstag. Det är därför det är bäst att ta bort OfferDeal från din dator så snabbt som möjligt.

Du kan ta bort detta antingen manuellt eller automatiskt. Eftersom det är mycket enklare och tar mindre tid att göra det automatiskt så rekommenderar vi det alternativet. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det bör hitta samt eliminera hotet på ett ögonblick. Dessutom kommer det skydda din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är klokt att ha det installerat.

Du kan göra detta manuellt med, dock är detta mer komplicerat och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur du kan ta bort OfferDeal, detta finner du i slutet av artikeln. Följ alla stegen noggrant så kommer du kunna eliminera OfferDeal helt på egen hand. Även efter den manuella borttagningen så är det fortfarande rekommenderat att genomsöka datorn med ett bra anti-skadeprogram eftersom OfferDeal kan infiltrera in andra virus till din dator som bör tas bort även dom.

Om du stöter på några komplikationer under borttagningen så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så skall vi göra vårt yttersta för att försöka hjälpa dig. Ifall du vill lära dig mer om just den här infektionen, var då god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet OfferDeal

OfferDeal beskrivs som en användbar applikation som skall hjälpa dig spara både din tid samt dina pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika länkar, kuponger och erbjudanden. Dock är detta inte riktigt sant och alla dessa erbjudanden kommer oftast i irriterande former av reklam som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertising). Dessutom så är dessa erbjudanden oftast falska. Det är endast ett listigt knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på en av dom, och det rekommenderar vi inte att du gör.

Om det ändå händer att du skulle klicka på en av reklamerna från OfferDeal så kommer du omgående att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterligare infekterad eller så kan du t.o.m. bli bedragen på dina pengar.

En annan oönskad egenskap av OfferDeal är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dina internetvanor som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. Sedan formar de om reklamerna baserad på inhämtad information och gör dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig, och på så sätt ökar risken att just du skulle klicka på en av dom. Detta är huvudmålet för OfferDeal då de får betalt per klickning du utför på deras reklamer.

OfferDeal spridningsmetoder

Det sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram, genom att följa med packeterad i olika gratisprogram. Det händer då du laddar ned samt installerar någon liten applikation från en opålitligt hemsida, OfferDeal är ett exempel som kan installeras in utan att ens varna dig för det. Därför bör du vara väldigt försiktig under installationen av gratisprogram ifall du inte vill bli infekterad.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det går. Stressa inte då den viktigaste information kan visas på ett väldigt otydligt sätt och är ingenting som du vill missa. Läsa igenom alla villkoren anses också vara klokt. Om du uppmärksammar något ytterligare tillägg som du inte känner till installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras då det eventuellt kan vara OfferDeal eller ett annat skadeprogram.Automatisk OfferDeal verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som OfferDeal och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av OfferDeal reklamer

Du tar bort OfferDeal genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som OfferDeal installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till OfferDeal .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort OfferDeal från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till OfferDeal och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OfferDeal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna OfferDeal från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till OfferDeal. Klicka på papperskorgen bredvid OfferDeal eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OfferDeal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna OfferDeal från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till OfferDeal och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OfferDeal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort OfferDeal från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör OfferDeal ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna OfferDeal från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill OfferDeal. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OfferDeal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av OfferDeal

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
juli 15, 2015 11:15, juli 15, 2015 11:15
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *