OfferBox - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

OfferBox är en reklamvara som kan infiltrera din dator helt utan din vetskap och visa störande annonser. Trots att applikationen framställs som ett revolutionerande shoppingverktyg som kan hjälpa dig spara massor av pengar när du shoppar online, så är sanningen att den endast försöker tjäna pengar genom att skicka över ovetande datoranvändare till kommersiella hemsidor. Eftersom många användare fått Offerbox på sin dator utan vetskap så anses programmet, av de som drabbas, vara ett virus. Faktum är att det är ett reklamprogram som i slutändan måste tas bort.

OfferBox´s plugin för webbläsare påverkar Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. I de flesta fall följer den med andra program och gratisvara som enkelt laddas ned från nätet, detta trots att Offerbox kan laddas ned från sin officiella hemsida. Många användare märker inte av när programmet installeras eftersom de inte är tillräckligt uppmärksamma när de installerar vanliga gratisprogram från internet. OfferBox installeras automatiskt och kräver inget separat godkännande.

Väl installerad visar Offerbox flertal annonser på din dator medan du surfar på Internet. Innehållet i annonserna är ofta baserad på dina tidigare sökningar och dina surfvanor. All denna information kan programmet få fram genom att spåra din webbläsarhistorik och med andra tekniker. Vanligtvis erbjuder meddelandena som visas rabatter och kuponger för köp på olika varor eller tjänster. Tyvärr är huvudmålet för OfferBox att främja kommersiella hemsidor, så bli inte lyrisk när du ser annonserna. De är inte skapade för att spara pengar åt dig.

Om du vill undvika att applikationer såsom OfferBox installeras på din dator i framtiden, rekommenderar jag att du är mer uppmärksam kring vad du faktiskt installerar på din PC. Säkerställ att du inte laddar ned några misstänksamma applikationer. Ett annat tips är att titta igenom alla installationssteg på alla program som du laddar ned och försäkra dig om att du är införstådd om vad du godkänner innan du installerar någonting.

För att ta bort OfferBox och återställa dina webbläsarinställningar, följ instruktionerna nedan: 

Manuell borttagning av OfferBox

Använd Kontrollpanelen för att ta bort OfferBox´s huvudkomponenter och installationsfiler

 1. Gå till kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7, gå genom Start-> Kontrollpanelen, lägg till/Ta bort program eller Avinstallera. På Windows 8 skriv in Kontrollpanelen i sökrutan, sök efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administratören på PC-enheten, i båda fallen.
 2. Sök efter OfferBox och liknande ikoner eller objekt på programlistan. Generellt rekommenderas att man även tar bort Yontoo, Webcake eller annat relaterat till ”sparande” eller ”kupong”. Att scanna med Antimalwareprogram såsom Reimage, SpyHunter eller Stopzilla kan ge en bra överblick över vilka filer man i förlängningen bör leta efter och ta bort.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort OfferBox från Internet Explorer

 1. Tryck på ikonen (oftast i form av ett kugghjul) för Verktyg -> Hantera tillägg.
 2. Gå till Verktygsfält och Tillägg och radera allt som är relaterat till OfferBox och objekt som inte är utfärdat eller utgivet av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng verktygsrutan

Ta bort OfferBox från Firefox

 1. Skriv in about:addons i URL-fältet (där du normalt skriver in webbadresser)
 2. Gå igenom Listan som visar Tillägg och ta bort allt relaterat till OfferBox och objekt som du inte känner igen. Om du inte vet om tillägget är utgivet av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så tillhör det antagligen reklamprogrammet, som du kan ta bort.
 3. Alternativt, återställ Firefox: Gå till Firefox -> Hjälp (Hjälp i menyn för OSX-användare) -> Felsökningsinformation. Därefter Återställ Firefox.

Att ta bort OfferBox från Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i URL-fältet
 2. Gå till listan för tillägg och ta bort program du inte behöver, särskilt de som är lika OfferBox. Om du inte är säker, kan du inaktivera dem en kortare tid.
 3. Starta om Chrome.
 4. Alternativt kan du skriva chrome://settings i URL-fältet, klicka på Avancerade inställningar, skrolla ned till botten av listan och tryck Återställ webbläsarinställningar.

Automatisk OfferBox verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som OfferBox och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

OfferBox skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 21, 2015 08:53, januari 21, 2015 08:53
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *