Obrona BlockAds - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Obrona BlockAds är inte en validerad applikation och inget du bör behålla på din dator. Även fast skaparna av detta program lovar att det kommer förbättra din internetupplevelse genom att blockera pop-up reklamer på olika hemsidor så kommer Obrona BlockAds visa sin egen reklam själv istället. Det är inte speciellt svårt att indikera om olika reklamformer (pop-ups, pop-under, textreklam, reklampelare) kommer från just Obrona BlockAds då de oftast är märkta med ”Ads by OBRONA BlockAds” som du kan se på bilden nedan.

ads-by-obrona-blockads

Om du har märkt av denna kampanj på din dator så är det med 100% säkerhet att din dator har blivit infekterad med Obrona BlockAds. Om du inte minns att du har installerat detta så är det fullt naturligt. Detta reklamprogram sprids genom orättvisa metoder och oftast installeras det på din dator utan att användaren vet om att det händer samt utan deras tillåtelse. Detta är inte ett farligt virus i sig själv men kan leda till allvarliga säkerhetsproblem, därför är det viktigt att avinstallerade det direkt efter det märks av. Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan installeras hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome samt även Internet Explorer. Huvudmålet för Obrona är att generera så mycket internettrafik som möjligt till deras sponsorers hemsidor samt samla in potentiella köpare. Skaparna tjänar pengar på så sätt och som redan nämnt så stöttar tredjeparter sina varor eller tjänster genom denna oärliga reklamkanal. Nästan alla sponsorer av Obrona BlockAds är skapare av skadeprogram (reklamprogram, ransomware som kräver lösensummor, trojaner samt kapare) och det är därför du inte bör klicka på Obrona BlockAds reklamer. Skulle du ändå göra detta så kommer du att direkt bli omdirigerad till en hemsida som kan vara infekterad och orsaka skada på din dator. Nya skadliga skadeprogram kan infiltreras till din dator om du besöker en av dessa hemsidor.

Obrona BlockAds applikationen vill att du ska klicka på dessa reklamer (för att det är just här som skaparna får sina förtjänster) och av den anledningen så skaffar dom information om ditt internetanvändande och föreslår till sina sponsorer hur de bör forma sina reklamer för att få just dig att klicka på dessa. Sättet att samla in information på är inte heller ett schysst sätt. Reklamprogrammet kommer att hämta din personliga information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller din IP-address och föra över dessa till nämna tredjeparter. Från deras håll kommer reklamerna att formas via informationen hämtat och gör dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig. Detta reklamprogram är listad som en PUP (potential unwanted program) eller ”potentiellt oönskat program” på Svenska, detta tack vare alla dess skadliga utföranden. Du bör ta bort det från din dator så snabbt du kan ifall du inte vill få fler mer seriösa problem.

Det är inte en hemlighet att Obrona sprids packeterad med andra gratisprogram som kan hämtas från Internet och av just den orsaken minns de flesta användare inte att de installerat det. Med detta sagt, vill du hålla din dator problemfri så bör du vara väldigt försiktig och noga under installationer av olika gratisprogram som kommer från suspekta hemsidor. Hoppa inte över några steg samt håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. Leta även efter olika förklickande bockar och se till att inga extraprogram installeras bredvid. Detta bör göra att du undviker något oönskat. Om det nu redan är försent och du redan ser reklam från Obrona BlockAds, genomsök då datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller malwarebytes, detta bör lösa problemet automatiskt. För att få samma resultat utan att använda något extra anti-skadeprogram kan du få genom att följa våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Obrona BlockAds manuellt.

Instruktioner om hur man tar bort Obrona BlockAds Manuellt

Använda kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga Obrona BlockAds komponenterna och installatörer

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/ Vista/ 7 öppna Start -> kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort Program eller Avinstallera. På Windows 8, skriv in Kontrollpanel i sökrutan, leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administrator på din dator i båda fallen.
 2. Leta efter Obrona BlockAds och/ eller liknande innehåll i programlistan. Som standard rekommenderas det att ta bort Yontoo, WebCake, allt ”Savings” eller ”Coupon” relaterat. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Stopzilla, de kan ge dig en bra bild över vad som behövs tas bort.
 3. Stäng ned kontrollpanelen.

Ta bort Obrona BlockAds reklamer från Internet Explorer

 1. Klicka på Kugghjulet – Hantera tillägg.
 2. Gå igenom Alla tillägg under Visa. Ta bort allt Obrona BlockAds relaterat och innehåll som du inte känner till som inte är skapat av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningarna.

Ta bort Obrona BlockAds reklamer från Firefox

 1. Skriv in about:addons i sökrutan.
 2. Gå igenom Extensions and addons listan vilket innehåller tillägg och instickmoduler. Ta bort allt Obrona BlockAds relaterat. Om du inte känner till tilläggen och dessa inte är skapta av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligtvis inte dessa.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Klicka på de tre horisontella linjerna till höger om sökfältet -> Klicka på frågetecknet (hjälpmenyn) -> Starta om utan tillägg. Klicka sedan på Återställ Firefox när Firefox startar om.

Ta bort Obrona BlockAds reklamer från Google Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i sökrutan eller på svensk version klicka på de tre horisontella linjerna, välj Verktyg och sedan Tillägg.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort allt du inte behöver, speciellt Obrona BlockAds relaterat. Om du är osäker så inaktivera dessa tillfälligt.
 3. Starta om Chrome.

Som en extra åtgärd kan du skriva in chrome://setting i sökrutan (eller densamma som nummer 1 ovan på svensk version), klicka på advanced settings (avancerade inställningar) längst ned. Där finner du Reset Chrome, eller Återställ Chrome.

Automatisk Obrona BlockAds verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Obrona BlockAds och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Obrona BlockAds skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 8, 2015 10:14, mars 10, 2015 14:07
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *