NM4 Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
Andra namn: NM4 virus
 

NM4 ransomware virus är ett välutvecklat skadeprogram som fokuserar på att kryptera användares filer med en komplicerad kombination av krypteringsalgoritmer. NM4 viruset tillhör familjen av ransomwares som kan använda sig av bade AES och RSA kryptering för att komplicera dekrypteringen av elektronisk data. Den här specifika typen av ransomware arbetar tillsammans med två hemsidor som endast kan öppnas med webbläsaren TOR. Detta är en annan egenskap som kan relatera till en hel del andra infektioner som presenterar sina instruktioner för betalning via html-filer som leder till domäner. Recovers_your_files.html är en körbar fil som placeras på offrets skrivbord. Om filen öppnas kommer den automatiskt öppna en hemsida med din föredragna webbläsare (Internet Explorer eller andra). Dock kommer det presenterade hotbrevet begära att användare går in på två stycken TOR-stöttade hemsidor.

NM4 ransomware: huvudsakliga egenskaper förklarade

Innan krypteringsprogrammet NM4 kan slutföra krypteringen med två olika chiffers behöver det få fäste I enheten. För att göra detta kommer lasten att i hemlighet installeras på ett operativsystem. Därefter kommer de skadliga körbara filerna rikta in sig på att placera nycklar i Windows registret. Denna process kommer göra att NM4 viruset automatiskt startas efter att användares slagit på enheten. Det är möjligt att man upptäcker en närvaro av infektionen i Windows enhetshanteraren, men upptäckten är komplicerad eftersom skadliga filer kan klä sig som pålitliga filer.


NM4 ransomware virus

Om dock skadeprogrammet fått fäste i ditt operativsystem kommer det genomlida problem som t.ex. att datorn blir slöare. Windows enhetshanteraren kommer indikera en hög användningsnivå av processorns kapacitet. När sedan NM4 viruset placerat sig där den vill vara kommer den antagligen kontakta C&C servern för utbyte av information. Därefter startar krypteringen som utförs med AES-256 och RSA-2048 chiffern. Skadeprogrammet kommer antagligen välja bland olika filer som skall bli en del av den kodade datan. Förstörda filer kommer att få den originella filändelsen .NM4 som är orsaken till titeln av det här ransomwaret.


NM4 virus

Utvecklarna är knappast några nybörjare. Deras första exempel hette R ransomware och de båda kräver att betalning görs i utbyte för dekrypteringsnyckeln. Medans R-varianten kräver 2 BTC, så har kravet på lösensumman höjts i den nya versionen. NM4 ransomware begär av användare hela 3 BTC, vilket motsvarar 3870,90 USD. Detta är ett rejält pris och du bör verkligen inte betala till det nämnda BTC-kontot. Du kommer bara erbjuda dina pengar som stöttning till kapare och ge dom mer utrymme att utveckla ytterligare ransomware virus.

NM4 ransomware och dekrypteringsmöjligheter

NM4 viruset är inte dekrypterbar för tillfället, dock kan det vara så att säkerhetsforskare arbetar på ett gratis verktyg för dekryptering. Tills dess föreslår vi dig att du inte betalar lösensumman. Istället bör du bli av med skadan och ge dig på andra knep för att återfå dina filer. Genomsök enkelt datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Spyhunter, Malwarebytes eller Hitman för att se vilka skadliga filer som bör tas bort. Efter att du har eliminerat den skadliga lasten kan du försöka återfå dina filer. Du bör kontrollera om dina Shadow Volume kopior har förstörts eller inte, det finns även en chans att ett universalt återställningsverktyg kan återställa en del av den krypterade datan med filändelsen .NM4.

Vad kan vara orsaken till NM4 ransomware?

NM4 viruset kan använda sig av skräppost för distribution. Om du får ett meddelande från en till synes legitim avsändare som föreslår dig att du skall följa en länk eller ladda ned innehåll, då bör du kontrollera detta noggrant innan. Om e-postadressen för meddelandet ser suspekt ut, då bör du inte följa anvisningarna. Samma sak gäller ifall det innehåller en del grammatiska fel eller bjuder in dig till aktiviteter som du inte accepterat. Försök även att surfa mer ansvarsfullt och undvik domäner som erhåller misstänksamma tjänster.Automatisk NM4 ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som NM4 Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort NM4 ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan NM4 virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av NM4 ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till NM4 virus.


3. Återställ NM4 ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker NM4 virus radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

     
 

Om författaren

 
juli 13, 2017 10:05, juli 13, 2017 10:05
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *