Search.newtabfun.com - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Search.newtabfun.com kanske ser ut som en legitim sökleverantör vid första anblick, men du bör inte förlita dig på det. Nyligen gjorda undersökningar av IT-säkerhetsexperter visar att det bör klassas som en kapare av sökmotorer, så det är rekommenderat att eliminera det så snabbt som möjligt.

Det finns två populära sätt att ta bort virus som Search.newtabfun.com på, det ena är manuellt och det andra är automatiskt. Det är helt upp till dig vilken metod du väljer.

Ifall detta är din första gång med att ta bort virus som denna så rekommenderar vi det automatiska alternativet, det ä mycket enklare och tar mindre tid. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och sedan utföra en full genomsökning av datorn med det. En av dessa program bör hitta och eliminera Search.newtabfun.com fullständigt. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned ett ytterligare anti-skadeprogram så kan du ta bort Search.newtabfun.com manuellt med. Denna process kan vara mer komplicerad, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort Search.newtabfun.com manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Gör ditt bästa med att försöka slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna ta bort Search.newtabfun.com helt på egen hand.

Om du har stött på några komplikationer under borttagningen, vänligen be oss om hjälp i kommentarsfältet nedan så skall vi göra vårt yttersta för att bistå med hjälp. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Search.newtabfun.com, vänligen fortsätt läs artikeln.

Om sökmotorskaparen Search.newtabfun.com

Search.newtabfun.com försöker att låtsas vara en legitim sökleverantör lik Google, Bing eller Yahoo. Även fast det kanske ser pålitligt ut för dig så är detta inte fallet.

Först och främst, om du utför en sökning med Search.newtabfun.com så kommer du lägga märke till en hel del sponsrade resultat som inte ens är relevanta till dina sökningar. På så sätt ödslar du din tid. Skulle du dessutom klicka på någon av de sponsrade länkarna så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras ytterligare med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Search.newtabfun.com har även egenskaper som ett reklamprogram. Exempelvis så kommer det väl inne överflöda dina sökmotorer med alla typer av reklam, dessa inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt med.

Search.newtabfun.com fungerar som ett tillägg till sökmotorer som kan läggas till hos de allra populäraste sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox och även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Spridningsmetoder av sökmotorskaparen Search.newtabfun.com

Search.newtabfun.com sprids oftast genom att packeteras in i andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Under installationen av gratisprogrammer så kan du erbjudas att lägga till ett häftigt verktyg till din sökmotor, och om du accepterar det så kan Search.newtabfun.com eller någon annan sökmotorskapare läggas till per automatik på alla dina sökmotorer på din dator. Av den anledningen så måste du vara extremt försiktig under installationen av gratisprogram och alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Search.newtabfun.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Newtabfun och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search.newtabfun.com

Du tar bort newtabfun genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.newtabfun.com installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till newtabfun and related parasites like Search.coolersearch.com virus , Search.installmac.com , Search.results-hub.com virus , Search.yoursocialhubnow.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.newtabfun.com från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.newtabfun.com från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till newtabfun, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.newtabfun.com från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.newtabfun.com och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.newtabfun.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.newtabfun.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort newtabfun från listan.

Hur man avlägsnar Search.newtabfun.com från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till newtabfun och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.newtabfun.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.newtabfun.com från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör newtabfun ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Search.newtabfun.com från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Search.newtabfun.com och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till newtabfun, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Search.newtabfun.com

 
Processer:

 

Search.newtabfun.com skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 17, 2016 09:52, april 17, 2016 09:52
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *