Neurowise - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Neurowise låter som en medicinsk term eller t.o.m. en sjukdom och det ligger något i det – för det är en sjukdom, för din dator. Det är inte en allvarlig sådan, så bli inte rädd. Det är inte ett farligt virus eller trojan utan är ett reklamprogram och är även listat som en PUP (Potentiellt ickeönskvärt program). När programmet väl är installerat visar Neurowise olika annonser på din webbläsare medan du surfar. Det fungerar som ett tillägg och kan köras med de flesta populära webbläsare inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer.

Annonserna tar olika former i bl.a. text, popups, banners vid sidan av din webbläsare och visas i och runtom godkända popups. Du bör inte klicka på dessa annonsflikar eftersom när du gör det så kommer du direkt att omdirigeras till en tredje parts hemsida som kan vara infekterad och orsaka skada på din dator. Neurowise stödjer reklam och får sponsring av diverse tredje parter. Detta system genererar webbtrafik åt partnerhemsidor och skapar försäljningstillfällen för att i sin tur tjäna pengar. Du bör veta att nästan alla dessa partners är cyberbrottslingar och distributörer av skadliga reklamprogram. Neurowise kommer också samla in din personliga information såsom IP-adress, webb- och sökhistorik och mest besökta sidor. Denna information skickas sedan till tredje part som i sin tur kan arbeta fram anpassade annonser i syfte att göra dem mer tilltalande för dig baserat på den information de har, om dig. Om du märker att detta reklamprogram är aktiverat på din dator bör du ta bort det från ditt system.

Såsom många andra reklamprogram så är Neurowise inbakat i s.k. Freebies, gratisprogram som du kan ha användning av. När du laddar ned och installerar dessa så finns risk att den installeras samtidigt. För att undvika detta, så var väldigt uppmärksam på installationsguiden särskilt om du laddat ned gratisprogrammet från hemsidor som ser misstänksamma ut. Hoppa inte över några steg under installation, utan läs igenom alla villkor och den informationen som medföljer. Prova att välja anpassad eller avancerad installation och titta igenom de förkryssade inställningarna för att se om de stämmer överens med vad du vill installera. Om det är för sent och din dator redan är infekterad så bör du så snabbt som möjligt bli av med dessa skadliga filer. Det finns olika sätt att göra det på – både manuellt och automatiskt. Vårt förslag är att göra det automatiskt då det är mer effektivt och säkert. Ladda då ned trovärdiga program som har till uppgift att upptäcka och ta bort dessa. De kallas Antimalware- eller Antispywareprogram. Exempel på dessa är Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes. Sök sedan igenom din dator och de kommer då identifiera och ta bort Neurowise samt andra listade PUP´s. För att ta bort programmet manuellt kan du följa instruktionerna nedan.

Hur du avinstallerar Neurowise

Använd kontrollpanelen för att ta bort huvudkomponenterna till Neurowise

 1. Gå till kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start – > Kontrollpanelen, Lägg till/Ta bort Program eller Avinstallera. På Windows 8 skriv Kontrollpanelen på sökrutan och sök efter Avinstallera program. Du kan behöva bekräfta att du är administratören på PC-enheten du använder, i båda fallen.
 2. Sök efter Neurowise och/eller liknande objekt (med snarlika symboler etc.) på programlistan. Generellt så är det rekommenderat att ta bort Yontoo, Webcake eller annat som är relaterat till ”sparande” eller ”kupong”. Att scanna med Antimalwareprogram såsom Spyhunter eller Stopzilla kan ge dig en bra uppfattning om vilka program du borde söka efter och ta bort.
 3. Stäng ned Kontrollpanelen

Ta bort Neurowise från Internet Explorer

 1. Tryck på ikonen (oftast i form av ett kugghjul) för Verktyg-> Hantera tillägg.
 2. Gå till Verktygsfält och Tillägg och radera allt som är relaterat till Neurowise och objekt som inte är utfärdat eller utgivet av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng verktygsrutan

Ta bort Neurowise från Firefox

 1. Skriv in about:addons i URL-fältet (där du vanligtvis skriver in webbadresser)
 2. Gå igenom Listan som visar Tillägg och ta bort allt relaterat till Neurowise och objekt som du inte känner igen. Om du inte vet om tillägget är utgivet av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så tillhör det antagligen reklamprogrammet, som du kan ta bort.
 3. Alternativt, återställ Firefox: Gå till Firefox -> Hjälp (Hjälp i menyn för OSX-användare)-> Felsökningsinformation. Därefter Återställ Firefox.

Att ta bort Neurowise från Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i URL-fältet
 2. Gå till listan för tillägg och ta bort program du inte behöver, särskilt de som är lika Neurowise. Om du inte är säker, kan du inaktivera dem en kortare tid.
 3. Starta om Chrome.
 4. Alternativt kan du skriva chrome://settings i URL-fältet, klicka på Avancerade inställningar, skrolla ned till botten av listan och tryck Återställ webbläsarinställningar.

Automatisk Neurowise verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Neurowise och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Neurowise
     
 

Om författaren

 
november 14, 2014 08:03, november 14, 2014 08:03
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *