Need4search.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Need4search.com ser precis ut som Trovi.com browser hijacker som vi tidigare analyserat. Dessa två till synes separata domäner har liknande element, och anses tillhöra samma grupp av parasiter. Båda dessa tillhör ClientConnect Ltd, ett företag som redan är välkända för att producera flertalet sökmotorskapare. Den huvudsakliga egenskapen av båda dessa pester är att de ändrar om inställningarna på dina webbläsare. Om användare lägger märke till att deras startsida, nya flikar och sökleverantör har mystiskt börjat föreslå sökmotorn Need4search.com, då bör du omgående utföra en fullständig säkerhetsgenomsökning med ett pålitligt anti-skadeprogram.

Om Need4search.com viruset

Efter att webbläsarens inställningar har ändrats framgångsrikt kommer Need4search.com viruset starta nästkommande mål: att stötta tredjeparters innehåll på de mest oförväntade platser och ögonblick. Det indikeras att annonserna från deras partners varken varken kontrolleras eller ägs av utvecklarna av Need4search.com viruset. De skakar även av sig allt ansvar gällande innehållet genom att häva att de i huvudsak inte har som avsikt att stötta besök eller handel av de stöttade produkterna, sidorna eller tjänsterna. Genom att använda tjänster i Need4search.com bekräftar du att du fortsätter med denna sökmotor på egen risk.

Vart exakt kan man se innehåll av tredjeparter? Först och främst, om användare ändå utnyttjar sökmotorn Need4search.com så kommer inte deras sökresultat ges ut korrekt. Bing.com är en av de som ger ut de flesta sökresultaten. Dock kommer inte Need4search.com viruset missa en chans att smyga in sponsrade länkar. Oftast så är stöttade adresser inte högt uppskattade domäner som fått förtroendet av miljontals internetanvändare. Mestadels försöker sökmotorskapare generera internettrafik till suspekta och potentiellt osäkra domäner. Om användare besöker dessa domäner riskerar de att äventyra sina system genom flera faktorer. En av de första orosmomenten är en så kallad ”drive-by” nedladdning, det är en strategi där skadliga filer planteras i användares dator utan användarens vetskap eller godkännande. Ett andra problem är ”kakor” för övervakning som tredjeparter kan försöka pressa in i hårddisken. Annonser och omdirigeringar kommer leda till samma misstänksamma domäner och eventuellt placera användares i missöde.

Need4search.com virusets distributionsmetoder

Du kanske gick med på att använda sökmotorskaparen Need4search.com efter att du slarvigt missade att kontrollera installationen av ett gratisprogram. Under installationen så är det extremt viktigt att välja ett avancerat installationsalternativ, på så sätt får du en detaljerad överblick och kan neka tillägg. Du bör även läsa igenom villkoren för att kontrollera eventuella bizarra ändringar som utlovas efter att installationen slutförts. Försök att hålla datorn säkrare genom att endast ladda ned från fildelningssidor med bra rykte. Om du lägger märke till något oacceptabelt, avsluta då installationen av programmet då det kan vara ett potentiellt oönskat program (PUP).

Genom vår erfarenhet kan vi bekräfta att många användare redan lider av en infektion från en kaparfamilj. Om Need4search.com viruset stör dig, hantera då situationen så snabbt du kan utan att vänta. Här är ett par sofistikerade anti-skadeprogram kan hjälpa dig tvätta bort alla hoten: Reimage, Spyhunter eller Hitman. Manuella instruktioner finner du här nedan.Automatisk Need4search.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Need4search.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Need4search.com viruset

Du tar bort Need4search.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Need4search.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Need4search.com virus and related parasites like V9 Redirect Virus , Nav-links virus , Mywebsearch Virus , Spellso virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Need4search.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Need4search.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Need4search.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Need4search.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Need4search.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Need4search.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Need4search.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Need4search.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Need4search.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Need4search.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Need4search.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Need4search.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Need4search.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Need4search.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Need4search.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Need4search.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Need4search.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 10, 2017 08:49, mars 10, 2017 08:49
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *