My.yoursearch.me Viruset - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

FVD Speed Dial som är ett företag från USA har utvecklat sökmotorn My.yoursearch.me, men dess produktivitet är inte särskilt imponerande. Faktum är att den väcker misstankar och säkerhetsforskare identifierar den som en sökmotorskapare. Det betyder att den attackerar dina webbläsares inställningar och placerar nya domäner som tar över de gamla preferenserna. Du kan själv ställa in dina preferenser när du öppnar webbläsarens inställningar och väljer en hemsida som skall öppnas som startsida, sökleverantör och nya flikar. My.yoursearch.me kan kännas igen som en sökmotor efter att användare har öppnat hemsidan, men kom ihåg att det inte är en praktisk lösning. Sökmotorskapare vägrar ta ansvar för det innehåll det distribuerar och presenterar till sina användare. Varje gång som användare använder den här plattformen för sina sökningar kommer alla potentiella hot att uppenbara sig. De troligen mest kompatibla sökmotorerna för den här sökmotorskaparen är Mozilla Firefox, Internet Explorer och Google Chrome.

Saker att känna till angående My.yoursearch.me viruset

My.yoursearch.me viruset kommer inte ge upp lätt efter att det tagit över dina webbläsares preferenser. En del internetanvändare kanske inte finner det här irriterande eftersom My.yoursearch.me tillhandahåller dom med resultat på deras sökningar. Dock är kvaliteten en helt annan femma och användare kan i sinom tid upptäcka att de konstant utsätts för ett gäng okända länkar som de aldrig tidigare har besökt. Det är sant att sökmotorskapare lägger till egna länkar från sina sammarbetspartners och visar dessa bland sökresultaten. Problemet är att en del av de hemsidor som My.yoursearch.me viruset sammarbetar med kan ha skadliga avsikter. I värsta fall kan en URL vara fylld med skadeprogram som försöker vilseleda dig till att ge ut din personliga information, eller andra agendor.

My.yoursearch.me viruset bör inte ses som en legitim plattform att söka på. Även fast det tycks ge resultat från sina egna källor så har vi fortfarande starka tvivel på deras pålitlighet. Eftersom det anses vara en sökmotorskapare kan vi inte komma fram till några fördelar med att använda den här plattformen. Hemsidan tillhandahåller sina tjänster ”som de är” och kommer inte ge några garantier för det innehåll de visar. FVD Speed Dial kommer inte garantera, godkänna, stödja eller anta något ansvar för några produkter eller tjänster som reklamförs eller erbjuds av tredjeparter via den här tjänsten. Samma sak gäller alla hyperlänkar och annonser.

My.yoursearch.me förklarar att varje användare måste förstå att det presenterade materialet kan anses som stötande, felaktigt, ifrågasatt och olämpligt. I villkoren av My.yoursearch.me viruset läser vi även att sökmotorn kan tillåta trejdeparter, inkluderat reklamföretag och reklamnätverk att visa reklam på deras hemsida och applikationer. Dessa företag kan använda sig av övervakningsteknologi som t.ex. kakor (cookies) för att samla in information om användarna som ser på eller klickar på deras annonser. Detta vore inte farligt om vi visste att materialet som visas redan blivit kontrollerat innan det presenteras, men så verkar inte vara fallet.

Hur har My.yoursearch.me viruset tagit sig in i din enhet?

My.yoursearch.me viruset kan påverka din enhet på flera olika sätt. En av dessa kan vara på grund av dina internetvanor om du skulle stöta på opålitligt tredjeparts material (potentiellt infekterade). En annan metod för att distribuera skador är att ladda ned virus tillsammans med gratisporgram från internet. Skall du ladda ned program bör du alltid göra det från en respektabell utgivare. När du laddar ned en installatör för programmet du önskar installera, var du försiktig under själva installationen. Följ varje steg noggrant och läs allting som tillhandahålls. Om du följer dessa anvisningar bör du se redan innan om programmet tänker starta några onödiga ändringar eller installera fler program än vad som var tänkt.

Du finner de huvudsakliga instruktionerna för en manuell borttagning här nedan. Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes är väldigt pålitliga anti-skadeprogram som kan ge ett starkt skydd för ditt system. Deras borttagninsförmåga är av toppklass och My.yoursearch.me kommer inte att kunna skydda sig själv.Automatisk My.yoursearch.me viruset verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Yoursearch Viruset och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av My.yoursearch.me viruset

Du tar bort yoursearch viruset genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som My.yoursearch.me viruset installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till yoursearch viruset and related parasites like Sear4m.xyz viruset , Startpage.com viruset , Yokeline.com viruset , Browser-net.org viruset .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort My.yoursearch.me viruset från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar My.yoursearch.me viruset från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till yoursearch viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar My.yoursearch.me viruset från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till My.yoursearch.me viruset och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till My.yoursearch.me viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar My.yoursearch.me viruset virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort yoursearch viruset från listan.

Hur man avlägsnar My.yoursearch.me viruset från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till yoursearch viruset och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till My.yoursearch.me viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort My.yoursearch.me viruset från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör yoursearch viruset ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort My.yoursearch.me viruset från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera My.yoursearch.me viruset och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till yoursearch viruset, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

My.yoursearch.me viruset skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juni 26, 2017 09:34, juni 26, 2017 09:34
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *