Music Remote - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Music Remote är listat som ett reklamprogram och en PUP (potentiellt icke önskvärt program) p.g.a. flertal skadliga attribut som medföljer vid eventuell installation. Den är ett tillägg till din webbläsare (Explorer, Firefox, Google Chrome etc.) och tillåter dig att lyssna på musik gratis, göra dina egna spellistor och ta del av flera andra användbara funktioner. Vi har testat en webbaserad version av denna applikation

(Du kan finna den på http://play.ialbums.com/#!everyone).

Den fungerar visserligen, men med vissa besvär. Den spelar exempelvis endast upp Youtubevideor på det du har sökt efter, inte den faktiska sången i annat format (exempelvis mp3). Efter ett tag kommer du att tillfrågas att logga in på hemsidan och skaffa Music Remote-tillägget, som i sin tur ska låta dig att lyssna på musik medan du surfar, oavsett hemsida som du besöker. Men det finns många nackdelar med detta tillägg, som i början kan ge intrycket av att vara användbart. Men tyvärr kommer dessa funktioner att göra dig besviken. När du väl genomfört installation kommer detta tillägg att uppvisa diverse annonser på din webbläsare, på ett slumpmässigt och oregelbundet vis. Reklamen tar olika former såsom i text, popups och genom banners vid sidan av webbläsaren. Du bör inte klicka på dessa, för om du gör det, så kommer du direkt att omdirigeras till en tredje parts hemsida som kan vara infekterad och orsaka skada på din dator. Vidare så kan du råka ut för bluffar och bedrägerier om du vill köpa någonting med dina betalkort via dessa hemsidor. Problemet är att Music Remote får sponsring av tredje part när de visar denna reklam och det är inte en hemlighet att cyberbrottslingar använder reklamnätverk som dessa för att främja sina produkter och/eller tjänster på nätet. Vanligtvis ser denna reklam väldigt tilltalande ut med oslagbara kampanjer och priser. Observera att detta är ett trick för att fånga din uppmärksamhet, alltså en ren och skär bluff.
Music Remote

Vanligtvis finns det inga varor alls och reklamen är ofta falsk. Den ser attraktiv ut för dig eftersom Music Remote, efter installationstillfället, redan samlat in din personliga information om vilka hemsidor du har besökt, din sökhistorik, IP-adress och annan information i vissa fall t.o.m. din geografiska position. Baserat på all denna information som finner sin väg in i din dator kan reklamen anpassas för dina personliga preferenser för att få dig att klicka på annonsen. Detta är huvudmålet för Music Remote – att du ska klicka på dessa annonser då ägarna av verktyget får betalt för varje klick användare gör. Reklamprogrammet genererar således mer webbtrafik och skapar fler försäljningstillfällen. Dessutom kan personlig information såsom e-postadress säljas till tredje part och utsätta dig för onödig risk att bli infekterad av virus eller falla offer för internetbedrägerier.

Som många andra reklamprogram så sprids Music Remote genom orättvisa marknadsföringsmetoder. Programmet kan medfölja när du installerar annan mjukvara, helt utan din vetskap. För att undvika detta bör du inte ladda ned program från hemsidor som ser misstänksamma ut. Men har du inga andra alternativ så bör du vara försiktig när du väl installerar gratisprogram. Läs igenom alla stegen under installation (du kan välja bort extraprogram utöver det du vill installera) och klicka inte på ”nästa” eller ”godkänn” utan att först läsa igenom vad det är du går med på. Skadliga program medföljer oftast genom falska uppdateringar via Flash eller andra mediaspelare samt PDF-generatorer. Under installation kan man välja anpassad installation för att få en bättre överblick. Titta väldigt noga på den information som visas eftersom den kan vara förminskad i ett format som inte ens är synlig för blotta ögat. Se efter olika rutor som i förhand kryssats in, så du kan kryssa av dem. Om du ser att ett annat program installeras i bakgrunden så se till att stoppa det, då det kan vara Music Remote eller andra reklamprogram. Om det redan är för sent och din dator är infekterad så bör du så snabbt som möjligt bli av med de skadliga filerna. Det finns olika sätt att göra det på – både manuellt och automatiskt. Vårt förslag är att göra det automatiskt, då det är mer effektivt och säkert. Ladda då ned trovärdiga program som har till uppgift att upptäcka och ta bort dessa. De kallas Antimalware- eller Antispywareprogram. Exempel på dessa är Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes. Sök sedan igenom din dator och de kommer då automatiskt att upptäcka och radera potentiella hot och skadliga program. De kommer även att skydda din dator från liknande hot framöver. Vill du radera program som Music Remote kan du även göra det manuellt genom att följa guiden nedan som går igenom processen steg för steg.Automatisk Music Remote verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Music Remote och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du gör dig av med Music Remote

Du tar bort Music Remote genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Music Remote installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Music Remote .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Music Remote från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Music Remote och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Music Remote, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Music Remote från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Music Remote. Klicka på papperskorgen bredvid Music Remote eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Music Remote, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Music Remote från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Music Remote och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Music Remote, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Music Remote från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Music Remote ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Music Remote från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Music Remote. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Music Remote, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from Music Remote
     
 

Om författaren

 
november 12, 2014 08:02, december 1, 2014 13:03
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *