Movie Wizard - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Movie Wizard är ännu en skadlig applikation som listas som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden. Du bör inte låta det vara installerat på din dator eftersom det kan leda till oönskade konsekvenser. Eftersom det installeras på användares datorer utan att de vet om det så kommer du endast märka av det först då det redan finns på datorn. Dock är detta inte svårt då reklamerna från Movie Wizard är märkta med ”Ads by Movie Wizard” eller ”Brought to you by Movie Wizard”. Om du har uppmärksammat detta på din någon av dina sökmotorer så är du garanterat infekterad och bör vidta åtgärder för att lösa problemet.

Du kan eliminera Movie Wizard antingen manuellt eller automatiskt. Vi rekommenderar att göra det automatiskt få detta är mycket enklare och effektivare. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla och genomsök datorn med det. Det kommer at automatiskt hitta samt ta bort hotet för gott. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner i framtiden. Ifall du har en del erfarenhet med att ta bort virus så kan du ta bort Movie Wizard manuellt med. Skrolla ned till slutet av artikeln, där hittar du våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Movie Wizard manuellt. Följ alla stegen noggrant så kommer du kunna ta bort detta på nolltid.

Om du har några frågor relaterat till artikeln så var så god och ställ dessa i kommentarsfältet nedan. Ifall du vill lära dig mer om just Movie Wizard, var då god fortsätt läs.

Om Movie Wizard

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer som kan läggas till hos alla de populäraste sökmotorerna, t.ex. Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Väl inne så kommer det visa olika reklamer som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Dessa reklamer dyker upp helt på måfå och är väldigt störande. Vi rekommenderar dig att inte klicka på någon av dom, för om du gör det så kan det leda till seriösa problem.

Movie Wizard får betalt för att visa reklam för användare. Det är inte en hemlighet att sponsorerna ofta är kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. Klickar du på en av reklamerna från Movie Wizard så kommer du omgående att bli omdirigerad till en annan hemsida. Det kan resultera i att du får din dator infekterad eller om du försöker att handla något hos dess, bli bedragen på dina pengar. För att förklara det enkelt, om du har Movie Wizard installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor.

En annan oönskad egenskap av Movie Wizard är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dig som t.ex. din internethistorik, dina internetsökningar, mest besökta hemsidor och även din IP-address och e-post address. Tredjeparter formar sedan om sina reklamer baserad på informationen hämtad och gör dessa ännu mer relevanta och attraktiva för dig, och på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Det är huvudmålet av Movie Wizard då dess utvecklare får betalt för varje klickning användare utför.

Movie Wizard spridningmetoder

Movie Wizard sprids via andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram från en opålitlig hemsida så finns det en risk att Movie Wizard installeras bredvid utan varning. För att undvika detta så bör du vara mer noggrann under installationen av gratisprogram. Hoppa aldrig över några steg och håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval. Om du har tillräckligt med tid så läs även igenom villkoren. Leta efter olika förklickade bockar. Dessa tips bör vara tillräckliga för att skydda din dator mot oönskade program.Automatisk Movie Wizard verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Movie Wizard och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Movie Wizard

Du tar bort Movie Wizard genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Movie Wizard installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Movie Wizard and related parasites like TV Wizard , Movie Mode , My-movie-player.com popup .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Movie Wizard från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Movie Wizard och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Movie Wizard, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Movie Wizard från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Movie Wizard. Klicka på papperskorgen bredvid Movie Wizard eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Movie Wizard, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Movie Wizard från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Movie Wizard och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Movie Wizard, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Movie Wizard från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Movie Wizard ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Movie Wizard från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Movie Wizard. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Movie Wizard, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
maj 5, 2015 09:51, maj 5, 2015 09:51
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *