Minehp.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Minehp.com är laddad med sektioner, genvägar och reklam. Vi har fått intrycket att denna sökplattform associeras med hemsidan 4Yendex eftersom det finns särskilda likheter mellan dessa faciliteter som föreslår att de har samma utgivare. Minehp.com viruset är ett traditionellt exempel p en sökmotorskapare, och dess egenskaper ser inte ut att skilja sig från andra medlemmar i kategorin. En kapares resa startar oftast med distribution och slutar med en ny världsorder i enheten. Ägare av infekterade enheter får ofta oförmågan att kunna användare enheten sålänge den är ockuperad. Oavsett så kommer Minehp.com viruset initiera särskilda kampanjer för att lyckas med sina själviska mål. Lita inte på detta falska söknätverk, även om det skulle lova att tillhandahålla dig enklare tillgång till populära sidor och tillfredställa individuella önskemål. Dess hjälpsamma natur kommer nämligen inte hålla länge. Faktum är att Minehp.com viruset ganska snart kommer att invadera användarens webbläsare och fokusera på andra objektiv.

Vad behöver du veta om Minehp.com viruset?

Du bör verkligen tvivla på Minehp.com viruset och dess oförväntade besök i din enhet. Först och främst kommer det byta ut sin startsida, sökleverantör och nya flikar. Detta kanske inte verkar allt för farligt, dock är den tanken ett vanligt misstag många användare har. En mer lämplig tanke vore att fundera över den exakta orsaken till varför dessa oförväntade ändringar plötsligen utförts. Minehp.com viruset tillhör gruppen sökmotorskapare, vilket betyder att det kommer att göra allt i sin makt för att ställa sig som den huvudsakliga webbläsarens preferenser. Vi bör även nämna att sidan inte har några problem med att säkerställa att dess inställningar förblir oförändrade trotts en användares ingripande, det betyder helt enkelt att en användare inte kommer att kunna återställa inställningarna till dess gamla preferenser. Ibland kan en användare få hoppet om att hen lyckats, men detta hopp är kortlivat direkt efter att datorn har startats om och olyckligheterna är tillbaka igen. Som de snabbt kommer lägga märke till så kommer Minehp.com viruset tillbaka direkt efter en omstart.

Minehp.com viruset nämner att: Please be informed that your personal data may be transferred to locations outside of the territory where you are accessing Minehp’s services or disclosed to our related corporations, licensees, business partners and/or service providers for the purposes described above.

Som det nämns ovan så återger inte Minehp.com viruset någon direkt känsla för säkerhet genom att nämna att delning av personlig information med tredjeparter endast sker med din tillåtelse. Dock är det ytterst svårt att validera vad som anses vara en ”tillåtelse”. Det kan vara så enkelt som att använda Minehp.com viruset för att råka ge detta söknätverk tillåtelse att dela informationen. Om du slumpmässigt dirigeras till den här domänen, använd då inte den. Vi känner till att sidan har andra sektioner, men du bör inte använda dessa heller.

Knep som hjälper Minehp.com viruset att distributeras

Vi hoppas att våra ansträngningar att informera användare om nya infektioner påverkar deras internetvanor. Minehp.com viruset är en infektion som användare kan få genom att inte följa våra tips. Ett av dessa är att inte ladda ned filer från slumpmässiga fildelnings-domäner. Många gratis- /delningsprogram har modifierats av tredjeparter som är intresserade av att sprida ytterligare skadeprogram. Under installationen bör ett avancerat installationsalternativ alltid användas, då den vanliga sällan ger dig all information och inte så många valbara möjligheter. Om du ser några ytterligare tillägg till webbläsare, eller program som systemoptimerare, mediaspelare, konvereterare eller annat som rekommenderas – neka då dessa.

Anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes kommer inte endast avlägsna Minehp.com viruset, utan alla relevanta infektioner på enheten. Detta alternativ rekommenderas starkt. Ett andra alternativ är en manuell borttagning, men detta kräver exakta utföranden via instruktionerna nedan.Automatisk Minehp.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Minehp.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Minehp.com viruset

Du tar bort Minehp.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Minehp.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Minehp.com virus and related parasites like Istartpageing.com virus , Webswitch.tk virus , Jamenize.com virus , Binkiland.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Minehp.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Minehp.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Minehp.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Minehp.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Minehp.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Minehp.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Minehp.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Minehp.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Minehp.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Minehp.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Minehp.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Minehp.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Minehp.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Minehp.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Minehp.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Minehp.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 10, 2017 08:31, januari 10, 2017 08:31
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *