.mico File Extension Ransomware - Hur Tar Man Bort?

 

Om du har lagt märke till att du inte kan öppna vissa filer som finns lagrade i din dator och de har en filändelse med .micro tillagd, då betyder det att din dator har infekterats med ett virus kallat .mico file extension ransomware.

.mico file extension ransomware är endast en ny version av det redan kända TeslaCrypt ransomware. Det är väldigt snarlikt det originella TeslaCrypt viruset med endast några få skillnader som gör .mico file extension ransomware till en ännu farligare infektion. I sin senaste version av detta ransomware så har kriminella inom internetvärlden åtgärdat en bugg som tillät IT-säkerhetsspecialister skapa dekrypteringskoder. Med det sagt, efter den uppdateringen så finns det nu inga möjligheter att låsa upp de krypterade filerna med program utvecklade av IT-säkerhetsspecialister, och det enda sättet att få tillbaka dom är via en systemåterställning.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av .mico file extension ransomware så får du gärna fortsätta läsa artikeln. Om du har några frågor relaterade till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om .mico file extension ransomware

Väl inne i datorn kommer .mico file extension ransomware utföra en genomsökning av hårddisken och kryptera alla filerna det hittar. Det riktar in sig mestedels på filer med filändelser .doc, .mp3, .txt, m.m. Så med andra ord kan mer eller mindre alla dina filer krypteras. Sedan kommer .mico file extension ransomware kryptera dessa filer och visa en varning på datorns skärm. Du kommer att informeras om att dina filer har blivit krypterade och du behöver betala en lösensumma för att få dekrypteringskoden för att låsa upp dessa filer. Dock rekommenderar vi inte att du betalar lösensumman eftersom det inte ger några garantier för att du återfår dina filer trotts betalning.

Under en sådan här situation så bör du först eliminera .mico file extension ransomware från din dator. Detta kan göras automatiskt genom att ladda ett pålitligt anti-skadeprogram och genomsöka datorn med det. Vi rekommenderar antingen Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes för det syftet. En av dessa program bör hitta och eliminera .mico file extension ransomware från din dator för gott.

Nästa steg blir att återfå dina filer. Som redan nämnt ovan så är det inte möjligt att återställa dom via ett tredjepartsprogram, så det enda sättet är att återställa din dator till ett tidigare stadie när dina filer inte var krypterade. För att göra det behöver du dock redan ha en giltig kopia på din hårddisk. Här finner du instruktioner om hur du utför en systemåterställning: http://www.2-viruses.com/how-to-do-a-system-restore.

För att undvika liknande infektioner i framtiden så förslår vi dig att alltid hålla datorn säkrad med både ett pålitligt anti-skadeprogram och ett antivirus program.Automatisk .mico file extension ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som .mico File Extension Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort .mico file extension ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan .mico file extension ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av .mico file extension ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till .mico file extension ransomware.


3. Återställ .mico file extension ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker .mico file extension ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av .mico file extension ransomware

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
mars 7, 2016 12:51, mars 7, 2016 12:51
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *