MercuryGrips - Hur Tar Man Bort?

 

MercuryGrips är ännu en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på datorn. Det är officiellt listat som ett reklamprogram då det visar olika reklamer på alla dina sökmotorer när det väl installerats. Det är inte speciellt farligt i sig själv sålänge du inte klickar på några reklamer som visas av det. Dock kan detta vara svårt då de flesta reklamer som visas av MercuryGrips täcker mestedels hela skärmens yta och du kan råka klicka av misstag. Med detta sagt, om du vill undvika internetbaserade säkerhetsproblem så bör du inte vänta utan istället ta bort MercuryGrips från din dator omgående.

Det finns två vanligare sätt att ta bort skadeprogram som MercuryGrips på, det ena alternativet är manuellt och det andra är automatiskt. Vilken metod du använder dig av är helt upp till dig. Eftersom det är mycket enklare att göra detta automatiskt så rekommenderar vi den metoden. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka datorn fullt ut med det. Det bör automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att det installerat.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare säkerhetsprogram så kan du ta bort MercuryGrips manuellt med. Denna process kan vara mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort MercuryGrips manuellt för att hjälpa dig. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du kunna eliminera MercuryGrips helt på egen hand.

Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt ytersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av MercuryGrips, var god fortsätt då läs artikeln.

Om reklamprogrammet MercuryGrips

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest vanliga sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Väl inne så kommer MercuryGrips överösa dina sökmotorer med irriterande reklam i alla dess former, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller samt textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor på måfå.

Vi rekommenderar att du inte klickar på någon reklam som visas av MercuryGrips eftersom du då kommer att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Detta beror på att MercuryGrips fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dom är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de sig av reklamprogram som detta för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dessa. Med detta sagt, om du har MercuryGrips installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet MercuryGrips spridningsmetoder

Du kan bli infekterad med MercuryGrips genom att enkelt ladda ned samt installera något gratisprogram. T.ex. om du skulle ladda ned och installera någon PDF skapare eller mediaspelare så finns det en risk att MercuryGrips laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det från att hända så bör du alltid ha ett vakande öga under själva installationen av gratisprogram, samt även hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk MercuryGrips verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som MercuryGrips och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av MercuryGrips reklamer

Du tar bort MercuryGrips genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som MercuryGrips installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till MercuryGrips .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort MercuryGrips från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till MercuryGrips och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till MercuryGrips, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna MercuryGrips från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till MercuryGrips. Klicka på papperskorgen bredvid MercuryGrips eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till MercuryGrips, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna MercuryGrips från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till MercuryGrips och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till MercuryGrips, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort MercuryGrips från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör MercuryGrips ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna MercuryGrips från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill MercuryGrips. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till MercuryGrips, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av MercuryGrips

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
september 24, 2015 11:16, september 24, 2015 11:16
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *