Marlboro Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Marlboro Ransomware är ännu ett ransomware som kan låsa filer på infekterade datorer. Det är ett farligt hot mot IT-säkerheten och du bör ta tag i det omgående.

Om detta ransomware körs på din dator måste du i första hand ta bort viruset. Detta kan utföras enkelt med hjälp av ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage. Ladda enkelt ned en av dessa, installera det och utför sedan en fullständig genomsökning av dators alla lagrade filer. En av dessa applikationer bör hitta och eliminera Marlboro Ransomware automatiskt. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Självklart kan du välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du utföra borttagningen manuellt med – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för Marlboro Ransomware. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom den komplicerade processen av virusborttagningen. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Marlboro Ransomware helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Marlboro Ransomware, vänligen fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om Marlboro Ransomware

Detta ransomware liknar andra ransomware infektioner, dock lite annorlunda. Väl inne i ditt system kommer Marlboro Ransomware utföra en genomsökning av datorns alla lagrade filer. Det letar efter filer att kryptera och sedan krypterar det dom. Mer eller mindre alla personliga filer kan krypteras – Marlboro Ransomware kan kryptera .docx, .gif, .xlsm, .zip, .tif, .dif, .ibd, .java, .bmp, .mdb, .txt, .mp3,

.ms11, .bak, .bat, .class, .paq, .asc, .stw, .pdf, .pem, .jpeg och andra populära filtyper.

Efter att krypteringen slutförts kommer alla de krypterade filerna ha .oops som filändelse. Nu kommer du varken kunna öppna eller använda dom – de är låsta. Du bör lägga märke till en fil vid namn _HELP_Recover_Files_.html på ditt skrivbord. Denna innehåller detaljerade instruktioner om hur du betalar lösensumman och återfår låsta filer. Kaparna begär 0.2 BTC (runt 170 USD i dagsläget) för att få en dekrypterare och återfå filerna. Betala inte lösensumman och genom det stötta IT-kriminella, det är ingenting du vill göra. Det finns nämligen inga garantier för att du återfår dina filer efter en betalning, lita aldrig på dom. IT-säkerhetsspecialister har redan utvecklat en funktionell dekrypterare för detta ransomware som kan laddas ned här: https://decrypter.emsisoft.com/marlboro.

Många gånger lämnar ransomware infektioner olika filer på datorn som kan vara skadliga eller leda till andra infektioner, dock är Marlboro Ransomware inte en av dom, så du behöver inte oroa dig för ytterligare infektioner så mycket. Dock rekommenderas det fortfarande att du genomsöker datorn med ett anti-skadeprogram efter att du har tagit bort Marlboro Ransomware från ditt system, om det lyckades ta sig in i ditt system så kan andra infektioner ha gjort det med.

Distributionsmetoder för Marlboro Ransomware och hur du undviker dom

Som med de flesta skadeprogrammen idag så distributeras Marlboro Ransomware via skräppost. Om du får ett e-postmeddelande med ett Word-dokument bifogat och öppnar det, då kan Marlboro Ransomware ta sig in i datorn och börja kryptera dess filer. Enklaste och bästa lösningen till problemet är att helt enkelt inte öppna e-postmeddelanden från skräpposten.Automatisk Marlboro Ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Marlboro Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Marlboro Ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Marlboro Ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Marlboro Ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Marlboro Ransomware.


3. Återställ Marlboro Ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Marlboro Ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

       
 

Om författaren

 
mars 21, 2017 08:49, mars 21, 2017 08:49
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *