Maktub Locker - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Maktub Locker är ett nytt ransomware som kan ta sig in i din dator och låsa filer som finns lagrade på hårddisken, du kommer då inte kunna öppna, se eller använda dom på något annat sätt.

Det är ett farligt virus som sprids via skräppost. Om du har uppmärksammat att din dator är infekterad med det och du inte kan få tillgång till dina personliga filer, då måste du först och främst ta bort viruset från din dator och först därefter försöka återfå dina krypterade filer.

För att eliminera Maktub Locker från din dator så behöver du hjälp av ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Ladda enkelt ned ett av dom och genomsök datorn med det. En av dessa program kommer att hitta och eliminera Maktub Locker automatiskt. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden med, så det är värt att ha det installerat.

Dock så kan inte anti-skadeprogram dekryptera dina filer. Enda sättet att göra detta på är att återställa de krypterade filerna via en systemåterställning. Tyvärr så behöver du dock ha en legitim kopia av dina hårddisk för att kunna utföra denna återställning. Har du en så kan du skrolla ned till slutet av den här artikeln och ta en titt på våra detaljerade instruktioner om hur du utför en systemåterställning.

Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Maktub Locker, vänligen fortsätt läs artikeln.

Om Maktub Locker ransomware

Det huvudsakliga målet för detta ransomware är att infektera datorer, kryptera de personliga filerna och sedan begära en lösensumma för att låsa upp dom. Det är inte speciellt svårt att lägga märke till om din dator är infekterad med Maktub Locker eller inte, eftersom när det väl krypterat dina filer så kommer du se ett meddelande som ser ut såhär på ditt skrivbord:

Warning! Your personal files are encrypted!

Your documents, photos, databases and other important files have been encrypted with strongest encryption and unique key, generated for this computer. Private decryption key is stored on a secret Internet server and nobody can decrypt your files until you pay and obtain the private key. The server will eliminate the key after a time period specified in this window.

Som du kan se så säger de IT-kriminella att efter 12-timmar sedan krypteringen, så kommer din personliga dekrypteringskod raderas utan några möjligheter till att återställa den, så dina filer kommer föralltid att förloras. Detta är endast ett försök till manipulering av kaparna för att försöka tvinga användare att betala lösensumman.

De erbjuder även användare att ladda upp en av de krypterade filerna så de kan dekryptera denna och skicka tillbaka som bevis att de har möjligheten att låsa upp dina filer. Dock finns det inga garantier för att du får dina filer dekrypterade även om du betalar lösensumman, av den anledningen så rekommenderar vi dig att du inte gör det. Om du har en kopia av din hårddisk så kan du använda våra instruktioner för att återställa dina filer. Om inte så måste du vänta på en ny lösning, som t.ex. ett dekrypteringsverktyg utvecklat av IT-säkerhetsexperter. Tills dess så måste du se till att eliminera Maktub Locker från din dator och skydda din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram eftersom Maktub Locker kan infiltrerar in andra skadeprogram med.Automatisk Maktub Locker verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Maktub Locker och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Maktub Locker genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Maktub Locker infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Maktub Locker

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Maktub Locker.


3. Återställ Maktub Locker påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Maktub Locker radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av Maktub Locker

 
Processer:
 

Maktub Locker skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 4, 2016 11:03, april 4, 2016 11:03
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *