Magical Find - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Magical Find kan se ut som en användbar applikation vid första anblick, men det är endast ännu ett irriterande skadeprogram som du inte bör låta vara installerad på datorn. Det låtsas vara ett pålitligt och gratis verktyg som skall förbättra din internetupplevelse, men detta är inte sant. Det är officiellt listat som ett reklamprogram, så väl installerad kommer det visa olika typer av reklam på alla dina webbläsare.

Om du nyligen upptäckt att din dator är infekterad med detta skadeprogram, men du har ingen aning om hur du tar hand om det, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man eliminerar Magical Find antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som Magical Find på, då rekommenderar vi det automatiska alternativet – det är mycket enklare och tar mindre tid. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och sedan utföra en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer med det. Det bör automatiskt hitta och eliminera viruset på några få ögonblick. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat.

För att eliminera viruset manuellt behöver du utföra flera ste-för-steg utföranden. Den här processen kan vara mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig med den manuella borttagningen av Magical Find – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Magical Find helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen, då får du gärna be oss om hjälp i kommentarsfältet nedan. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Magical Find, vänligen läs vidare i artikeln.

Om reklamprogrammet Magical Find

Även fast det beskrivs som ett användbart verktyg som skall hjälpa dig surfa på internet enklare och snabbare genom att tillhandahålla ett direkt sökfält på varje hemsida, så är detta inte sant. Det här alternativet till Google eller Yahoo är totalt värdelös.

Först och främst kommer den här sökmotorn fördärva sökresultaten och du kommer inte att uppskatta dom. Sedan visar det reklam i former som popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment).

Till sist kan det samla in din personliga information som t.ex. internethistorik, sökningar, mest besökta hemsidor, IP-adress och e-postadress. Sedan skräddarsys annonserna enligt inhämtad information så att annonserna blir ännu mer relevanta och attraktiva för dig, på så sätt ökar chanserna att just du klickar på dom. Det här är huvudmålet för Magical Find, då de får betalt per klickning du utför.

Magical Find distributionsmetoder

Det här reklamprogrammet reser runt på samma sätt som de flesta reklamprogram av den här typen – genom att paketeras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från internet kostnadsfritt. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera en mediaspelare eller ett nedladdningsverktyg, då finns det en risk att Magical Find laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika detta behöver du vara väldigt noggrann under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och leta alltid efter ett avancerat installationsalternativ om det går, på så sätt kommer du få en större överblick och kan eventuellt utföra vissa nödvändiga ändringar. Läsa villkoren anses också vara ett klokt beslut. Om det redan är försent och din dator redan har infekterats med Magical Find, vänta då inte utan eliminera det från din dator omgående.Automatisk Magical Find verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Magical Find och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Magical Find reklam

Du tar bort Magical Find genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Magical Find installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Magical Find .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Magical Find från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Magical Find och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Magical Find, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Magical Find från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Magical Find. Klicka på papperskorgen bredvid Magical Find eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Magical Find, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Magical Find från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Magical Find och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Magical Find, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Magical Find från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Magical Find ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Magical Find från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Magical Find. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Magical Find, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
juni 12, 2017 10:24, juni 12, 2017 10:24
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *