Kangaroo Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Kangaroo Ransomware är inte ett djur du önskar tämja för din egen underhållning. Det är ett vilt djur som kommer agera våldsamt som inget annat djur. I det här fallet så hänvisar vi till ett virtuellt virus och du kan då din säkerhet äventyrad om du öppnar ett infekterat skräppostmeddelande eller besöker en domän som skurkaktiga avsikter. Kangaroo viruset tillhör en speciell kategori av virus som kallas “ransomware”. Namnet hänvisar till infektioner som har som syfte att terrorisera internetanvändare genom att begära lösensummor. Det finns en tro att denna specifika variant är relaterad till, eller skapad av utgivare av liknande hot. Efter att Kangaroo viruset har transformerat dina filer som oanvändbara och värdelösa kommer en filändelse crypted läggas till. Exempelvis kommer en film med namn Essay.doc bli Essay.doc.crypted_file efter kodningen. Om en användare har en uppgift att slutföra inom ett par dagar och den filen krypteras så kan en sådan användare få en stark impuls att betala lösensumman.

Om Kangaroo viruset

Kangaroo viruset saknar originalitet, men även gamla trick kan orsaka misär för internetanvändare utan speciellt mycket arbete. För att distributera detta ransomware extremt framgångsrikt så skapar skurkarna falska e-postmeddelanden som sedan levereras till slumpmässiga användares inboxar. Vid de flesta fall krävs de levererade mejlen odelad uppmärksamhet från användaren. Efter att hon eller han blivit lurad till att ladda ned lasten av detta ransomware kommer datorn att smittas. Ändringar som utförs av ett ransomware sker oupptäckt, men innebörden av det är onekligen hemsk. För att krypteringen skall kunna utföras framgångsrikt behöver Kangaroo viruset utföra ändringar i windows register så det kan starta tillsammans med systemstarten och med andra applikationer. Lita aldrig på IT-kapare eftersom deras enda syfte är att lura dig till att betala och få dig att tro att det finns en möjlighet att de är ärliga.

Utvecklarna av Kangaroo viruset tillämpar AES kryptering för olika skadliga IT-attacker på användare. Dessa sett att fungera anses vara liknande tidigare infektioner som t.ex. Apocalypse Ransomware. Efter att Kangaroo viruset har skurit halsen av din data och lämnar det att förblöda så kommer det välja att informera offrets om sin aktivitet. Självklart kommer utvecklarna av infektionen informeras om denna nyfångade fisk. Som varje virus försöker att påpeka så finns det inget sätt att rädda sig själv utan hjälp från kaparna. Här kommer skrukarna försöka agera hjälpsamma, vänliga och t.o.m. hävda att användarens data har blockerats på grund av säkerhetsåtgärder. Oavsett så är dessa uttalanden falska då krypteringen endast utfördes för kaparnas skull och förtjänst.

Hur dekrypterar man filer som krypterats av Kangaroo ransomware?

Offer får instruktioner om att kontakta Kangaroo virusets utvecklare via mejl. Kangarooencryption@mail.ru är en mejl som lämnas ut. Eftersom lösensumman inte står med i meddelanden så har vi andra tankar. Så fort som ett offer börja byta ord mellan honom eller henne och kaparna så kommer dessa listiga parasiter skicka fler detaljerade instruktioner om deras krav. Bland dessa krav kommer användare se en specifik summa av Bitcoins som anses vara avgiften för dekrypteringen av Kangaroo viruset. Gå aldrig med på att frivilligt kommunicera med människor som är ansvariga för ransomware virus. De kommer att överge dig så fort betalningen är slutförd och endast ge dig en värdelös nyckel/ program. Om du inte tidigare stött på ransomware virus så rekommenderas du starkt att backa upp dina filer som anses viktigast för dig.

Hur distributeras Kangaroo viruset?

I tidigare stycken nämnde vi att ransomware virus har en tendens att välja skräppostmeddelanden som sin metod för distribution. Detta stämmer då användares inbox till mejlen ofta är fyllda med bizarra meddelanden som ser ut att vara brådskande. Dock är detta endast en bluff för att lura dig att öppna meddelanden. Det kan se ut som ett meddelande från myndigheter som måste öppnas och hanteras omgående. Skurkar kan t.o.m. låtsas komma från välkända företag för att verka vara mer trovärdiga. Se till att göra det till en vana att alltid kontrollera källan (avsändaren) av meddelandet så det är legitimt. Om inte, ta då bort det lugnt och fint så du slipper oroa dig om det. Om du vill eliminera Kangaroo viruset, gör det då med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter eller Hitman. Dessa är kapabla att ta bort parasiter och hålla den enhet ren.Automatisk Kangaroo Ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Kangaroo Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Kangaroo Ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Kangaroo Ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Kangaroo Ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Kangaroo Ransomware.


3. Återställ Kangaroo Ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Kangaroo Ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

 

Kangaroo Ransomware skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
december 12, 2016 18:04, december 12, 2016 18:04
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *