Jigsaw Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Jigsaw Ransomware är en seriös infektion som kan infiltrera ditt system utan att du märker av det. Därefter låser det dina filer och försöker pressa dig till att betala pengar. Oftast begär det 150$ som Bitcoins och hävdar att detta är det enda sättet för att kunna återfå dina filer. Det säger sig själv att om filerna som blivit låsta är viktiga för dig så kommer du göra allt du kan för att återfå dom. Om det dock handlar om Jigsaw Ransomware så bör du vara försiktig. Även efter en betalning så finns det inga garantier för att du får en dekrypteringsnyckel. Av den anledningen så är det starkt rekommenderat att återställa dina filer från en systemåterställning och även ta bort Jigsaw Ransomware så snabbt som möjligt.

Det är även rekommenderat att genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Spyhunter eller Reimage för att säkerställa att din dator är ren. Dessa program kommer även skydda din dator mot liknande infektioner.

Om Jigsaw Ransomware

Väl installerad kommer Jigsaw Ransomware genomsöka din dator och leta efter särskilda filändelser för att kryptera dina filer. Oftast riktar det in sig på filer med följande filändelser: .gif, .png, .bmp, .pdb, .sql, .php, .asp, .swf, .xml, .ppsm, .asx, .mpg, .wmv, .vob, .m4u, .xlsb, .raw, .png, .java, .jar, .class, .doc, .docx, .ppt, .xpm, .zip, m.m. Sedan ändrar det namnet av dina filer och lägger till .fun som filändelse på dessa, så de blir t.ex. .gif.fun, .png.fun, m.m. Ibland används även andra filändelser som (.btc, .gws eller .kkk). Därefter visar Jigsaw Ransomware ett meddelande som ser ut som detta:

Your computer files have been encrypted. Your photos, videos, documents, etc….

But, don’t worry! I have not deleted them, yet.

You have 24 hours to pay 150 USD in Bitcoins to get the decryption key.

Every hour files will be deleted. Increasing in amount every time.

After 72 hours all that are left will be deleted.

If you do not have bitcoins Google the website localbitcoins.

Purchase 150 American Dollars worth of Bitcoins or .4 BTC. The system will accept either one.

Send to the Bitcoins address specified.

Within two minutes of receiving your payment your computer will receive the decryption key and return to normal.

Try anything funny and the computer has several safety measures to delete your files.

As soon as the payment is received the crypted files will be returned to normal.

Thank you

 

Som du kan se så hävdar det att du har 24 timmar på dig att betala lösensumman, annars ökar den. Det börjar även eliminera dina filer om du inte betalar inom 24 timmar. Om du inte betalar inom 72 timmar så hävdar programmet att dina filer kommer att vara eliminerade för gott. Detta låter väldigt läskigt, speciellt eftersom Jigsaw Ransomware låser viktiga filer. Du bör dock inte stressa med betalningen eftersom det inte finns några garantier för att du får dina filer upplåsta. Vi rekommenderar starkt att återställa dina filer från en systemåterställning och ta bort Jigsaw viruset.

Notera att om du startar om din dator så kommer 1000 filer att elimineras direkt. Så har du stängt av din dator, starta den då inte utan en bra plan innan.

Speciella borttagningsinstruktioner för Jigsaw Ransomware

1. Tryck på CTRL+SHIFT+ESC

2. Stäng ned Firefox.exe och Drpbx.exe aktiviteten (om du använder Mozilla Firefox för internetsökningar och det stängs ned, då kan du använda det senare eller använda dig av en annan sökmotor temporärt).

3. Radera filerna eller genomsök din dator med Spyhunter eller Reimage för att identifiera och ta bort parasiterna.

4. Ladda ned och kör Jigsaw Virus Decrypter. Följ instruktionerna.

5. Om du inte än har gjort det, genomsök din dator för nedladdare och andra parasiter som kan ha orsakat ransomware infektionen. Vi rekommenderar användadet av Spyhunter eller Reimage.

Automatisk Jigsaw Ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Jigsaw Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Jigsaw Ransomware
     
 

Om författaren

 
maj 3, 2016 09:51, juni 26, 2017 22:36
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *