JapanLocker Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Eftersom crypto-ransomware-virus vanligtvis har ett hyfsat standardiserat tillvägagångssätt är det uppfriskande att se något utöver det vanliga. Dock skapar det ju även huvudvärk för någon som använder internet och önskar hålla sina personuppgifter säkra från att bli kapade. För dom som jobbar med IT-säkerhet är det ännu en nöt att knäcka. JapanLocker viruset riktar in sig på ett relativt ovanligt offer: webbsidors databaser. Om du för tillfälligt har en domän kommer den här artikeln tala till dig eftersom du kan vara ett av dessa offer. Allt som behövs är ett litet misstag för att du ska utsättas för ett ransomware; och vi är här för att hjälpa dig ur ett sådant scenario. Det är viktigt att använda sig av lämpliga säkerhetsåtgärder så att webbsidor inte blir kapade eller infekterade av ransomware virus. Skadlig kod och skript kan störa flödet av data som annars lagras i databasen. SQL (som används exakt för detta ändamål) kan bli ett offer för skadlig aktivitet. Den enda effektiva metoden för att skydda SQL från att korrumperas är att använda parametrar. Detta kommer göra det svårare för bedragare att infektera webbsidan (domänen) med skadlig kod.

Om JapanLocker-viruset

JapanLocker viruset förlitar sig på möjligheten att skicka in kommandon i SQL-programmeringen. Bedragarna kan då få kontroll över den aktuella sidan och kryptera dess data så att ägaren inte kommer åt den. Meddelandet nedan kan dyka upp om de försökt komma åt en domän som har infekterats av JapanLocker viruset. Du kanske undrar: hur fick det här ransomware viruset sitt namn? Troligen är det så att opålitliga programmerare ville att offer för viruset skulle kontakta e-postadressen japanlocker@hotmail.com. Ordet ”Japan” kanske används för att distrahera folk från dom riktiga upphovsmännen bakom viruset. Det behöver inte ens vara relaterat till landet över huvud taget. Dock är det här än så länge obekräftat och det är svårt att uttala sig vidare i frågan. JapanLocker viruset är ett verkligt hot för webbsidor och vi hoppas att du använder dig av lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dom. Trots meddelandet du får att du ska kontakta utvecklarna av JapanLocker viruset, så tvivlar vi starkt på att det skulle göra något för att lösa problemet. Det troliga händelseförloppet för en sådan konversation är att bedragarna kommer begära en avgift för att låsa upp din domän (webbsida).

Hur låser man upp en webbsida som blivit låst av JapanLocker viruset?

IT-säkerhetspersonal har än så länge inte kommit på någon lösning på detta problem. Tills en lösning dyker upp hoppas vi att andra säkerhetsåtgärder har utförts. Om du tillhandahåller en viktig webbsida som har information om människor eller annan viktig data, borde du varna berörda parter om den här attacken och att bedragare kan vara ute efter känsliga uppgifter. För ägare av hemsidor som inte har råkat ut för det här problemet rekommenderar vi att skydda sig med brandväggar eller spara data via moln (Cloud backups). Du skall aldrig kontakta bedragarna och inleda en konversation. Dom kommer att begära pengar och du bör aldrig gå med på dessa krav.

Hur distribueras JapanLocker viruset?

JapanLocker viruset kan infiltrera webbsidor som inte följer de viktigaste reglerna för säkerhet. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna och använda sig av innovativa åtgärder för att skydda webbsidor från utomstående påverkan. Ransomware virus kan injicera sin skadliga kod medans du surfar på Internet. Det är därför det är viktigt att hålla dig ifrån misstänkt och suspekt innehåll på nätet för att skydda dig själv från att utsättas för skadliga virus.

Om din egen hemsida är drabbad, kom då ihåg att JapanLocker viruset även kan infektera dig med andra typer av virus. För att slippa detta rekommenderar vi att du alltid har ett pålitligt anti-skadeprogram installerat för att skydda dig. Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes är alla mycket bra alternativ.Automatisk JapanLocker virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som JapanLocker Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort JapanLocker virus genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan JapanLocker virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av JapanLocker virus

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till JapanLocker virus.


3. Återställ JapanLocker virus påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker JapanLocker virus radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

 

JapanLocker virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
oktober 31, 2016 15:15, oktober 31, 2016 15:15
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *