Search.installmac.com - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Search.installmac.com är en kapare av sökmotorer som attackerar Mozilla Firefox, Google Chrome samt Safari. Det är en specifik sökmotor som är relaterad till Genieo Search Browser kapare som även attackerar datorer. Search.installmac.com mål är Mac datorer huvudsakligen. Programmet är kategoriserat som ett potentiellt oönskat program på grund av dess metoder den använder för att infiltrera samt ytterliggare aktiviteter den utför på den infekterade datorn.

Search.installmac.com installeras på din dator packeterad med andra program så som videospelare, PDF skapare och så vidare. Ibland kan användaren vara övertygad om att installera ett användbart program. Väl inne i datorn så modifierar programmet sökmotorns startsida samt byter ut tidigare sökverktyg. Om du försöker utföra en sökning så kommer du se att Search.installmac.com inkluderar massvis med länkar som resultat samt visar flertalet reklamer.

Målet för Search.installmac.com är att hjälpa olika hemsidor med att omdirigera användare som använder Internet dit. Detta ökar hemsidornas trafik. Dessutom så hämtar applikationen personlig information om dina internetvanor för flera olika orsaker, men huvudsakligen för marknadsföring. Kaparen av sökmotorer kan även komma åt din personliga data.

Ta bort Search.installmac.com så snabbt du märker av det på datorn. Byt ut ditt sökverktyg samt startsida manuellt via din sökmotor som har blivit infekterad. Följ instruktionerna nedan beroende på vilket sökmotor som har blivit infekterad.

På Safari:

  1. Klicka på förstoringsglaset i övre vänstra hörnet vid sökfältet. Välj Google.

På Firefox:

  1. Skriv in “about:config” i address-fältet. Detta öppnar inställningar.
  2. Skriv “Keyword.url” I sökfältet. Högerklicka samt återställ.
  3. Skriv “browser.search.defaultengine” Högerklicka samt återställ.
  4. Skriv “browser.search.selectedengine” Högerklicka samt återställ.

På Google Chrome

  1. Klicka på de tre horisontella linjerna i övre högra hörnet.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Hantera sökmotorer.
  4. Ta bort onödiga sökmotorer från listan.
  5. Gå tillbaka till Inställningar. Vid ”Vid Start” välj Öppna blank sida ( Du kan ta bort oönskat innehåll från denna listan med).

Automatisk Search.installmac.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Installmac och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
januari 14, 2015 08:59, januari 14, 2015 08:59
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *