Insightlk.com Popup - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Orsakar konstanta återöppnande popup meddelanden dig irritation? Kan du inte fokusera på dina dagliga rutiner på grund av att systemet fryser, krashar eller visar den ”underbara” blå skärmen? Låt oss informera dig om en av bovarna i dramat från en enorm mängd av potentiellt oönskade program (PUPs). Vi behöver en hel del fingrar för att kunna räkna på hur många skadeprogram som släpps dagligen. Det reklamstöttande programmet Insightlk.com är en av dom och vi rekommen derar dig starkt att du eliminerar det från ditt system.

Om det händer att popup meddelanden från Insightlk.com konstant stör ditt surfande, då är den här artikeln för dig. Vänligen fortsätt läs vidare så kommer bi berätta mer om detta irriterande meddelande och lära dig att bli av med det, samt hur man undviker det i framtiden.

Om Insightlk.com popups

Insightlk.com är skurken av alla dina problem. Detta skadeprogram ger ut en taktiker likt ett skrämselprogram genom att skapa säkerhetsvarningar och övertala användare att deras dator är instabil och sårbar för virus. Dessa tekniska-support bedrägerier kommer visas för användare av Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari – med andra ord så är både OS och Apple användare hotade.

Dessa skrämmande Insightlk.com popup meddelanden kommer visas återkommande på dina besökta hemsidor och störa dig. De kommer indikera att ett potentiellt oönskat program har infekterat ditt system eller att din dator möter andra typer av hot. Oroa dig inte: reklamprogrammet Insightlk.com kommer försöka skapa flertalet olika säkerhetsvarningar. Om du inte redan listat ut det så är dessa popup meddelanden inte äkta och kommer inte försöka förbättra systemet på något sätt. Det är mer en patetisk attack som redan överanvänts av flertalet reklamstöttande program där ute. Flera användare kanske redan är medvetna om att dessa varningar inte kommer från certifierade tekniker som skyddar datorer som yrke. Insightlk.com popups tillhandahåller ett nummer som användare kan ringa kostnadsfritt. Dock är individerna som kan kontaktas endast intresserade av att sälja falska produkter och tjänster som legitima användbara erbjudanden.

För att få användare att deseperat finna en lösning så kommer deras CPU att överbelastas och utnyttjas kraftigt av Insightlk.com. Din dator kommer bli riktigt slö och kommer regelbundet frysa. Så länge som reklamprogrammet finns inuti kommer du inte kunna utföra dina dagliga online-aktiviteter normalt.

Insightlk.com distributionsmetoder

Vår främsta gissning är att reklamprogrammet som genererar Insightlk.com popups distributeras via gratis- /delningsprogram. Vill du veta hur? Jo, kapare använder den sublima metoden att professionellt packetera in dessa tillägg i gratisprogram. En mer detaljerad överblick kan endast åstadkommas genom att välja ett avancerat installationsalternativ. Som du ser så är en utredning av programmet du vill ladda ned otroligt viktigt. Ta din tid och läs igenom feedback från andra användare av programmet så du ser om det finns dolda element. Om det är möjligt, ladda endast ned program från deras officiella hemsida, tyvärr så har vi sett att flera reklamstöttande program har skapat sina egna hemsidor. Vi anar att det enda du kan göra är att utföra en egen utredning, välja ett avancerat installationsalternativ och hoppas på det bästa!

En sista del som avslutning på läran i artikeln – om du tycks vara infekterad av ett reklamstöttande program, ignorera då inte problemet. Du kan ta tag i problemet enkelt genom att använda dig av ett anti-skadeprogram som t.ex. Spyhunter, Reimage eller Malwarebytes och därefter njuta av ditt vanliga surfande igen. Dessa kraftfulla genomsökare kommer hjälpa dig bli av med Insightlk.com och bevara din dators säkerhet i framtiden. För en manuell borttagning kan du läsa här nedan. Se till att du eliminerar reklamprogrammet från alla webbläsare separat.Automatisk Insightlk.com popup verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Insightlk.com Popup och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Insightlk.com popup

Du tar bort Insightlk.com popup genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Insightlk.com popup installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Insightlk.com popup and related parasites like “System Warning” Popup , Action-confirmed popup , Updatenotice.net popup , Wrapper.z5x.net popup .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Insightlk.com popup från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Insightlk.com popup och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Insightlk.com popup, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Insightlk.com popup från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Insightlk.com popup. Klicka på papperskorgen bredvid Insightlk.com popup eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Insightlk.com popup, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Insightlk.com popup från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Insightlk.com popup och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Insightlk.com popup, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Insightlk.com popup från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Insightlk.com popup ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Insightlk.com popup från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Insightlk.com popup. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Insightlk.com popup, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 9, 2017 08:50, mars 9, 2017 08:50
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *