InsightDating - Hur Tar Man Bort?

 

Håller InsightDating konstant på och störa dig med olika reklamer? Detta betyder att din dator är infekterad med ett skadeprogram av samma namn. Det är inte speciellt farligt i sig själv, men vi rekommenderar ändå att eliminera det från din dator eftersom det kan infiltrera in andra liknande skadeprogram till din dator.

Det är inte speciellt svårt att indikera ifall din dator har infekterats med InsightDating eller inte då reklamerna oftast är markerade med ”Ads by InsightDating” eller ”Brought to you by InsightDating”. Så har du uppmärksammat detta på någon av dina webbläsare så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

För att ta bort infektionen snabbt och enkelt så rekommenderar vi att använda ett automatiskt alternativ. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram, installera det och genomsök datorns alla filer med det. Vi rekommenderar Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes för detta syfte. Om din dator är infekterad med andra liknande infektioner som kommer det att hitta och eliminera dessa med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare anti-skadeprogram så kan du eliminera InsightDating manuellt med. Denna proess är mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att ta bort InsightDating helt på egen hand, skrolla gärna ned och ta en titt på dessa. Gör ditt bästa för att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera InsightDating helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av InsightDating, vänligen fortsätt då läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet InsightDating

InsightDating fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de allra populäraste, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer och även Safari, så Apple användare kan drabbas dom med.

Om InsightDating läggs till på dina webbläsare så kommer det att överflöda dom med reklamer i alla dess former, t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonseringar (contextual advertisment).

Även fast reklamerna som visas av InsightDating kan se väldigt attraktiva ut så rekommenderar vi inte att du klickar på dom. Om du gör det så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

InsightDating fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook så använder de sig av reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du behåller InsightDating installerad på din dator så kommer kriminella inom internetvärlden att kunna nå dig dagligen via dina webbläsare, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet InsightDatings spridningsmetoder

InsightDating sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram av den här typen, genom att packeteras i olika gratisprogram som kan laddas ned från internet. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera en gratisapplikation från en opålitlig hemsida så finns det en risk att InsightDating installeras bredvid utan att du ens varnas om det. Av den anledning är det väldigt viktigt att du håller ett extra vaksamt öga på installationsprocessen av gratisprogrammen och alltid hålla dig säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk InsightDating verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som InsightDating och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet InsightDating

Du tar bort InsightDating genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som InsightDating installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till InsightDating .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort InsightDating från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till InsightDating och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till InsightDating, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna InsightDating från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till InsightDating. Klicka på papperskorgen bredvid InsightDating eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till InsightDating, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna InsightDating från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till InsightDating och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till InsightDating, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort InsightDating från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör InsightDating ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna InsightDating från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill InsightDating. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till InsightDating, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
november 2, 2016 08:43, november 2, 2016 08:43
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *