HugeMe Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
Andra namn: HugeMe virus
 

En gemensam fiende till oss alla har dykt upp och demonstrerat sina sanna färger. De troligen mest grundläggande och viktigaste aspekterna att diskutera är karaktärsdragen av krypteringsviruset HugeMe. Dessa anklagelser saknar inte grund eftersom den här infektionen har visat grundläggande egenskaper av ett ransomware. Detta tycks vara en aktiv variant i dagsläget. Av den orsaken råder vi våra besökare att vara vaksamma. Det har bekräftats att HugeMe infektionen baseras på ett projekt med öppen källa kallad “HiddenTear”. Ett antagande av detta är att detta ransomware använder sig av AES-kryptering för dess filkrypterande egenskaper. Hotet kontrollerar inte bara en, utan tre e-postadresser som människor tydligen skall kontakta i kritiska fall av HugeMe viruset. Om du behöver någon assistans gällande dekrypteringen av filerna eller borttagningen, du bör du förflytta dig till slutet av artikeln och ta en titt på den guide vi tillhandahållit där. Dock föreslår vi dig att läsa igenom hela artikeln med, för din egen säkerhet.

Låt oss skapa en bild av HugeMe ransomware

HugeMe viruset kommer uppenbart påverka din dators system: det har helt enkelt och göra med om du är observant nog att du upptäckter det i tid eller inte. Faktum är att alla inte kan förutse krypteringen och förhindra det från att hända. Det största nackdelen gällande dessa virus är att de lyckas genomgöra sina uppdrag i hemlighet utan att varna användaren. Av den orsaken får många infekterade användare sin data förstörd likt en nedtrampad kaka. Som du säkert kan gissa dig till så är det bättre att direkt skydda sig mot ransomwares, än att behöva slåss mot dom i efterhand.

På tal om HugeMe viruset, det kommer varken tvivla eller tveka kring moraliteten av dess handlingar. Det slingrar sig in i enheten och sprider sitt gift vart den än kan. Först kommer det placera en Hugeme.exe som last och planera att starta igång processen genom att placera filer i Windows registret som ansvarar för att konstant starta lasten i bakgrunden. Sedan kommer detta ransomware kontakta sina utvecklare via en C&C server och därefter rikta sina resurser på genomsökningen, detta görs för att hitta filerna som skall krypteras. Mer än ett hundra typer av filer kan potentiellt förstöras i syfte att få övertaget över datorns användare. Data som påverkats av AES chiffern kommer även få filändelsen .encrypted direkt efter originalet. Exempelvis kommer mytrip.jpg bli mytrip.jpg.encrypted istället. Dessutom kommer detta ransomware placera en DECRYPT_ReadMe.txt fil som uppmuntrar användare att betala 1 BTC för dekrypteringen av filerna och kontakta kaparna via tre olika e-postadresser: myqjs01@gmail.com, olv100@mail.ru och vegeta85@safe-mail.net.

Meddelandet informerar även offret om att denne endast har fem dagar på sig att utföra överföringen och meddela skurkarna detta. Om tiden passerar och ingen betalning har utförts kommer troligen dekrypteringsnyckeln att permanent förstöras.

Har mysteriet kring HugeMe ransomware blivit löst?

För tillfället har inte säkerhetsforskare meddelat någonting nytt angående ett gratis dekrypteringsprogram. Eftersom det alternativet inte är tillgängligt för tillfället, då bör du försöka dig på andra metoder som eventuellt kan återuppliva dina filer och få dom tillgänliga igen. Det är möjligt att viruset HugeMe inte påverkar Shadow Volume kopior. Om så är fallet kan filerna återhämtas. Du kan även testa verktyg för filåterställning som redan existerar, vi kan dock inte lova att detta fungerar, men det är värt ett försök. Gällande användare som än inte stött på ransomware virus förr, ni bör hlla det så. Ha för vana att lagra era filer på ett backup-lager eller ha en kopia på t.ex. en USB-enhet. Detta gör er immuna mot ransomware infektioner. Att besegra virus som dessa är väldigt komplicerat så rekommenderar vi användare att säkra deras datorer snarare än att förlora dom.

HugeMe ransomware: vart kommer det ifrån?

Det är ingen nyhet att man bör undvika skadliga skräppost-kampanjer som kan sprida lasten av bl.a. HugeMe ransomware. Detta är ett ytterst vanligt knep att sprida virus på bland internetanvändare. I de flesta fall är meddelandet som når användare formade som ett brådskande ärende, som föreslår användarna att det inte finns någon tid att förlora. Dock är detta endast ett fult knep för att skadligt vilseleda. Om du får ett udda meddelande i din inbox, ladda då aldrig ned bifogat innehåll från det. Just nu är Microsoft Word dokument med skadliga makron ytterst populära filer att lägga till i e-postmeddelanden. Självklart kan HugeMe ransomware distributeras via sårbarheter eller via sociala nätverk: med andra ord finns det flertalet sätt att bjuda in den skadliga lasten till ditt system på.

Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes är verktyg att räkna med när det gäller borttagning av skadeprogram. Dessa anti-skadeprogram kommer att hitta och ta bort HugeMe viruset. Innan du gör det bör du skapa kopior på den krypterade datan om lasten skulle lyckas radera dessa. Förslag på manuell borttagning och dekryptering finner du här nedan.Automatisk HugeMe ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som HugeMe Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort HugeMe ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan HugeMe virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av HugeMe ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till HugeMe virus.


3. Återställ HugeMe ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker HugeMe virus radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

 

HugeMe ransomware skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 12, 2017 09:28, april 12, 2017 09:28
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *