Hotweb360.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Stressar du över Hotweb360.com plattform? Sökmotorskapare saknar helt respekt som ändrar dina egna skräddarsydda inställningar på dina webbläsare. Skurkaktiga sökplattformar kommer vara överdrivet klängiga och vägrar lämna dina webbläsare ifred. Om dina preferenser består av att hålla dig till väl omtyckta domäner, då kanske du slipper obekvämligheter som andra användare kanske får erfara. Dock bör adressen Hotweb360.com ge upphov till vissa frågor: vart kom det ifrån? Varför kallas det HotWeb? Dock bör din misstanke inte begränsa sig där. Har ditt internetanvändande manipulerats på ett sådant sätt att du inte kan uppskatta det till fullo längre? Viruset Hotweb360.com kan vara orsaken till detta. Sökmotorer som är starkt influerade av kapare kommer att visa en utökning av reklam som visas på din skärm. Sådant innehåll stöttas av Hotweb360.com viruset och som riktar in sig på att tjäna pengar via ”pay-per-click” system. Dessvärre för användare så kan olika typer av erbjudanden vara en del av ett störra spel: att sprida potentiellt oönskade program eller olika skadeprogram.

Hotweb360.com viruset äventyrar din säkerhet

Har du hört väldigt lite eller ingenting alls om sökmotorskapare eller skadeprogram? Vi finns hör för att sätta ljus på lite kunskap och fakta om dessa infektioner, sådan kunskap är nämligen ett måste under 2000-talet. Nu när IT-världen och den riktiga världen samexisterar, eller ibland kolliderar, så är det viktigt att kunna skydda din säkerhet precis på samma sätt som om du skulle undvika att bli påkörd av en bil eller rånad. I det här fallet så immiterar Hotweb360.com viruset en pålitlig sökleverantör, även fast det i sig själv är helt värdelös. Den huvudsakliga opraktiska egenskapen som Hotweb360.com har, är att dess plattform behöver desperat använda Google för få ut någon form av resultat, detta eftersom det inte har sin egen sökmekanism som genererar sökresultat från sökningar. Om du inte vill bli konstant presenterad med sökresultat som manipulerats av Hotweb360.com virusets partners, då bör du ta bort denna sökmotorskapare omgående så snart du upptäckt det.

Hotweb360.com viruset saknar en del extremt viktiga komponenter: Integritetspolicy och EULA dokument. Applikationer som inte presenterar dessa avtal bör inte användas då användare inte direkt kommer att informeras om hur deras personliga infromation kommer hanteras under användandet av Hotweb360.com viruset. Eftersom många sökmotorskapare mjölkar varje möjlighet till förtjänster, dina aktiviteter online, tillsammans med andra personliga detaljer som kan tas fram för insamling och delning med tredjeparter. Om sådana villkor inte anses vara uppskattade, då bör du avstå Hotweb360.com och bestrida det. Möjliga alternativ för borttagning kommer att nämnas i nästkommande sektioner, efter paragrafen där vi diskuterar distributionen av denna sökmotorskapare. Som tillägg till alla de tidigare nämnda varningarna bör du känna till att Hotweb360.com viruset kan få tillgång till dina nedladdningar och smitta ditt system med farliga virus.

Hänsynslöst sökande kan vara orsaken till Hotweb360.com viruset

Hotweb360.com viruset dyker inte upp helt utan anledning: du måste ha bjudit in det på något sätt. Antingen gjorde du det genom att besöka en domän som injicerats med den skadliga koden, eller så är det via nedladdning av program som valt att tilldela Hotweb360.com viruset som din preferens. Oavsett så kan du vara på något sätt ansvarig för den störande sökmotorskaparen. Om du bortser från rekommendationer för ett säkrare surfande, då har du dig själv att skylla. I framtiden bör du ha mer uppsikt och aldrig helt förlita dig på material som du finner online. Massvis med sådant innehåll kan vara vilseledande och konspirera mot dig med avsikt att infektera dig med skadeprogram. Överväg även att rensa din E-post till och från, de kan nämligen fyllas med skadlig skräppost, sprida ransomware virus och andra Trojaner.

Reimage eller Spyhunter visar ett fantastiskt öga för detaljer och kan hitta även de allra minsta spåren av skadeprogram i ditt system. Vi rekommenderar detta alternativ med största omsorg, eftersom du säkras från infektioner av välutvecklade anti-skadeprogram. Annan metod för borttagning av skadeprogram är ett manuellt alternativ på egen hand, ta hjälp av de steg vi tillhandahåller här nedan för det. Kommentarsfältet är alltid öppet för att mottaga dina frågor.Automatisk Hotweb360.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Hotweb360.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Hotweb360.com viruset

Du tar bort Hotweb360.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Hotweb360.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Hotweb360.com virus and related parasites like Mywebsearch Virus , Trovi.com virus , Blinkx virus , Linkey virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Hotweb360.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Hotweb360.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Hotweb360.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Hotweb360.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Hotweb360.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Hotweb360.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Hotweb360.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Hotweb360.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Hotweb360.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Hotweb360.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Hotweb360.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Hotweb360.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Hotweb360.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Hotweb360.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Hotweb360.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Hotweb360.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Hotweb360.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 21, 2017 08:41, februari 21, 2017 08:41
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *