HoistSearch.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

HoistSearch.com virus är en webbläsarkapare som vanligtvis sprids tillsammans med olika gratisprogram. Den ser ut som en genuine sökleverantör, dock ser verkligheten annorlunda ut. HoistSearch.com virus kan vara ganska farlig mot din dator, så det är inte rekommenderat att använda den. Programmet korrumperar Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Den ersätter din startsida och sökmotor utan din tillåtelse och ändrar din surfupplevelse helt och hållet.

hoistsearch-com-virus

HoistSearch.com virus vill göra reklam för olika kommersiella webbplatser, så den inkluderar dem i dina sökresultat och omdirigerar dig varje gång den får chansen. Dessutom kan du få massa annonser vilket inte bara är störande men de försöker också att omdirigera dig till kompromissade webbplatser. Att besöka okända webbplatser är inte rekommenderat, då de kan innehålla olika infektioner och du kommer till slut att få ett spionprogram eller andra hot på din dator. Om det händer, kommer inte bara dina webbläsare, utan också hela ditt system att ha det svårt och du riskerar att förlora värdefull information, och samtidigt skada din dator.

Dessutom använder programmet sig av cookies för att spåra och samla på följande personlig information:

● IP address of computer

● Browser type (Internet Explorer 8, etc.)

● Browser language setting

● Other browser information (e.g. size, connection speed)

● Date and time you access our site

● Operating system or platform (Mac, Windows XP, etc.)

● Internet address of the Web site from which you linked directly to our site (i.e. URL of the last webpage you visited before coming to our site)

● Your activity on our site(s) and application(s) such as your queries, search results selected, clicks, pages viewed, etc.

● If you install our application(s), when you start your browser, the application(s) sends a configuration request which also includes information about the specific release date and distribution source of your application(s).

Även om den hävdar att den här informationen aldrig kommer ges till en tredje part, är faktum så att dessa program oftast involverar användare i olika marknadsförings relaterade aktiviteter. Du kanske har märkt av att skräddarsydda annonser visas när du surfar på Internet och andra tecken på att dina surfvanor har används för andra syften. Det är inte rekommenderat att använda sig av HoistSearch.com sökmotor under några omständigheter. Det är heller inte rekommenderat att behålla den i ditt system. Du borde ta bort HoistSearch.com virus omedelbart efter att du märkt av den.

Ha i åtanke att du enkelt kan förhindra att din dator ladda ner sådana program. Många webbläsarkapare kommer tillsammans med andra gratisprogram som användare själva laddar ner. Dessa inkluderar kostnadsfri musik- eller videospelare, nedladdningshanterare, videoinspelnings verktyg, PDF-skapare och många andra applikationer som kan laddas ner från Internet helt gratis. Då många användare inte är uppmärksamma under installationsstegen för nya program, använder cyberkriminella sig av detta faktum för att distribuera sina produkter. Det är högst rekommenderat att välja Anpassad eller Avancerad installation och kolla igenom varje steg noggrant för att se till att du vet vad du går med på när du installerar den här programvaran. Om du erbjuds att ersätta din startsida med okända webbplatser eller få ytterligare program som du inte känner till, ska du aldrig gå med på detta. Vanligtvis måste du avmarkera dessa alternativ så kommer de aldrig ske. Att läsa villkoren för programmet som du håller på att installera är också väldigt viktigt, då de vanligtvis avslöjar alla alternativa nedladdningar och talar om ändringar som görs i ditt system.

Om någon av dina webbläsare redan blivit berörda, ska du ta bort HoistSearch.com virus så fort som möjligt. Följ guiden nedanför för att lära dig om hur du gör detta. För att få bort den här webbläsarkaparen automatiskt, scanna din dator med ett genuint anti-spionprogram, som till exempel, Spyhunter eller Stopzilla. Se till att du uppdaterar dem till den senaste versionen innan du scannar. På så sätt kan du vara säker på att programmet kommer upptäcka och ta bort alla skadliga hot.Automatisk HoistSearch.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som HoistSearch.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Special instruktioner för hur du tar bort HoistSearch.com virus

Du tar bort HoistSearch.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som HoistSearch.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till HoistSearch.com virus and related parasites like Key-find.com virus , WebSearch.com virus , MyStart.com virus , Spellso virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort HoistSearch.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar HoistSearch.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till HoistSearch.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar HoistSearch.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till HoistSearch.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till HoistSearch.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar HoistSearch.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort HoistSearch.com virus från listan.

Hur man avlägsnar HoistSearch.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till HoistSearch.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till HoistSearch.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort HoistSearch.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör HoistSearch.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort HoistSearch.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera HoistSearch.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till HoistSearch.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from HoistSearch.com virus
     
 

Om författaren

 
oktober 18, 2014 08:52, december 1, 2014 12:18
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *