Helpline-12.xyz - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Helpline-12.xyz är en aggresiv sökmotorskapare som du bör undvika. Om det redan är försent och din dator redan har infekterats av det, vänta då inte och se till att ta tag i det direkt. Det finns två populära och bekväma metoder att eliminera Helpline-12.xyz på – det kan göras antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt och hållet upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som Helpline-12.xyz på, d föreslr vi det automatiska alternativet. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage, installera det på datorn och utför sedan en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. Ett av dessa program bör hitta och eliminera Helpline-12.xyz automatiskt på några få minuter. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Självklart kan du välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligarte anti-skadeprogram, då kan Helpline-12.xyz tas bort manuellt med. Den här processen kan se mer komplicerat ut för dig, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort Helpline-12.xyz manuellt – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Om du gör ditt bästa med att slutföra varje steg, då bör du kunna eliminera Helpline-12.xyz helt på egen hand.

Om du stöter på några problem under borttagningen av viruset, vänligen be oss då om hjälp i kommentarsfältet nedan. Vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dina frågor. Om du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna av Helpline-12.xyz, vänligen läs vidare i artikeln.

Om sökmotorskaparen Helpline-12.xyz

Helpline-12.xyz försöker skapa en bild av sig själv som ett användbart verktyg som skyddar ditt Windows OS från olika skadeprogram. Det fungerar som ett anti-skadeprogram online. Dock är verktyget falskt och kan orsaka dig en del IT-relaterade säkerhetsproblem. Om du besöker hemsidan Helpline-12.xyz, då kommer ett varnande popup att visas som ser ut såhär:

Det står:

Your computer has been blocked

Please call us immediately at: +1-844-386-5092

Do not ignore this critical alert.

If you close this page, your computer access will be disabled to prevent further damage to our network.

Your computer has alerted us that it has been infected with a virus and spyware. The following information is being stolen…

Facebook Login

Credit Card Details

Email Account Login

Photos stored on this computer

You must contact us so that our engineers can walk you through the removal process over the phone. Please call us within the next 5 minute to prevent your computer from being disabled.

Toll Free: +1-844-386-5092

Detta är definitivt ett bedrägeri och du bör inte tro på att din dator är infekterad med olika skadeprogram. IT-kriminella försöker få dig att ringa det anvgivna numret och det rekommenderar vi dig inte att du gör. Om du gör det så kan du utsättas för ett bedrägeri.

Helpline-12.xyz kan infektera din dator och utföra en del ändringar på dina webbläsare utan att be om lov. Varje gång du nu öppnar din webbläsare så kommer detta störande meddelande visas istället för din vanliga sida.

Helpline-12.xyz fungerar som ett tillägg och kan placeras på de flesta vanliga webbläsarna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller Microsoft Edge. Det är viktigt att du inte bara eliminerar själva viruset från datorn, utan också tar bort det från dina webbläsare med. Endast då kan datorn bli ren.

För att skydda dig från detta i framtiden, då bör du alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram. Det rekommenderas även att du undviker besöka hemsidor med ett ifrågasatt rykte.Automatisk Helpline-12.xyz verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Helpline-12 och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Helpline-12.xyz viruset

Du tar bort Helpline-12 genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Helpline-12.xyz installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Helpline-12 and related parasites like Helpforhelp.xyz Pop-up .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Helpline-12.xyz från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Helpline-12.xyz från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Helpline-12, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Helpline-12.xyz från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Helpline-12.xyz och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Helpline-12.xyz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Helpline-12.xyz virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Helpline-12 från listan.

Hur man avlägsnar Helpline-12.xyz från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Helpline-12 och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Helpline-12.xyz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Helpline-12.xyz från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Helpline-12.xyz från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Helpline-12 och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Helpline-12.xyz, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Helpline-12.xyz

 
 

Helpline-12.xyz skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juni 6, 2017 09:31, juni 6, 2017 09:31
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *