Gooosrvs.net - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Gooosrvs.net är listad som en sökmotorskapare, med andra ord kommer det ändra inställningarna i dina webbläsare när det väl tagit sig in i datorn. Har du nyligen lagt märke till ändringar i dina webbläsare av Gooosrvs.net, men inte vet hur du skall hantera problemet, d har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi att ge dig detaljerade instruktioner om hur man eliminerar det antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som Gooosrvs.net, då rekommenderar vi det automatiska alternativet, det är mycket enklare och tar mindre tid. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och utför en full genomsökning av datorns alla filer. En av dessa applikationer kommer att hitta och eliminera Gooosrvs.net automatiskt. Dock kan inte ett anti-skadeprogram ändra dina webbläsares inställningar, så detta behöver du göra själv. Gå till sektionen med inställningarna av din webbläsare och ändra både din startsida och sökleverantör till www.google.com, www.yahoo.com eller en annan legitim sida som du litar på.

Om du finner att det är bättre att eliminera Gooosrvs.net manuellt, skrolla då ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner. Vi tillhandahåller dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process av virusborttagningen. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Gooosrvs.net helt på egen hand.

Ifall du stöter på några svårigheter under borttagningen, eller om du har några frågor relaterat till det här ämnet, vänligen ställ då dessa i kommentarsfältet nedan. Vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på alla dina frågor. För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Gooosrvs.net, vänligen fortsätt då läs artikeln.

Om sökmotorskaparen Gooosrvs.net

Denna sökmotorskapare liknar andra virus av den här typen väldigt väl. Det låtsas vara en legitim sökleverantör, dock är det inte sant. Om du använder Gooosrvs.net för dina sökningar kommer du helt och hållet slösa bort din tid. Dessutom kan en del sponsrade länkar leda dig till farliga hemsidor, därav rekommenderar vi inte att du klickar på dom.

Om du skulle klicka på en av de sponsrade länkarna av Gooosrvs.net kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, exempelvis kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du handlar något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Gooosrvs.net fungerar som ett reklamnätverk för IT-kriminella. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du behåller Gooosrvs.net installerad på din dator, kan olika kapare och bedragare få möjligheten att nå din dator via webbläsaren dagligen, och detta är väldigt farligt.

Sökmotorskaparen Gooosrvs.net distributionsmetoder

Gooosrvs.net kan läggas till på din webbläsare när du laddar ned och installerar något gratisprogram från en opålitlig hemsida. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera en gratis PDF skapare eller ett nedladdningsverktyg, så finns den en risk att Gooosrvs.net laddas ned och installeras bredvid. För att undvika detta behöver du hålla nogrann uppsikt under installationen av gratisprogram, samt alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Gooosrvs.net verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Gooosrvs.net och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Gooosrvs.net

Du tar bort Gooosrvs.net genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Gooosrvs.net installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Gooosrvs.net .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Gooosrvs.net från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Gooosrvs.net från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gooosrvs.net, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Gooosrvs.net från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Gooosrvs.net och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gooosrvs.net, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Gooosrvs.net virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Gooosrvs.net från listan.

Hur man avlägsnar Gooosrvs.net från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Gooosrvs.net och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gooosrvs.net, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Gooosrvs.net från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Gooosrvs.net från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Gooosrvs.net och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Gooosrvs.net, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Gooosrvs.net skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 16, 2017 11:45, januari 16, 2017 11:45
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *