Globososo Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
Andra namn: Searches.globososo.com Redirect
 

Globososo viruset är en kapare av sökmotorer som byter ut din standard sökleverantör, nya flikar samt startsida till Globososo.com, Globososo.inspsearch.com eller Search.globososo.com. Om du öppnar dessa hemsidor så kommer du se att deras design liknar vilken sökleverantör som helst. De erbjuder Internet, bilder, videos och nya internetsökningar. Dess skapare som har namnet Kingtale Technology Inc hävdar att de ger de bästa sökresultaten från sökleverantörer så som Google, Yahoo!, och Bing genom att kombinera deras sökresultat och ta bort alla dupliceringar.

Search.globososo.com är relaterad till en annan kapare av sökmotorer nämligen Govome. Den senare är ägd av ett företag från Hong Kong vid namnet Big Journey Technology Co. Ltd. De använder sig av en så kallad ”aggregator” sökleverantör (infospace.com), vilket betyder att programmet i användarens dator hämtar, filtrerar och organiserar specifika sökresultat från olika sökleverantörer och i det här fallet via Baidus (kinesisk sökleverantör) ”moln”.

Globososo viruset som med alla andra kapare av sökmotorer sprids oftast packeterad i gratisprogram. Detta är en legal metod och man har tyvärr endast sig själv att skylla om man inte har varit uppmärksam under installationen av ett gratisprogram. Tillägg och verktyg är som standard förvalda att installeras och teoretiskt sätt så kan en användare välja att inte lägga till dessa. Fast i verkligheten så läser inte många informationen under installationsstegen och vet därav inte varför omdirigeringarna som den Globososo viruset orsakar dyker upp.

Väl inne så kommer Globososo viruset överflöda din dator med flertalet reklamer. Samtidigt så kommer din dators prestanda att slöas ned en hel del. Det kan även köra program på måfå automatiskt och få dessa att använda arbetsminne. Om du försöker att använda dig av Globososo för internetsökningar så kommer du i huvudsak se sponsrade hemsidor bland dina sökresultat. Programmet kan dessutom inkludera en del skadliga länkar som kan leda dig till äventyrade hemsidor.

Du kommer inte kunna återställa din sökleverantör, startsida eller nya flikar genom att följa de vanliga instruktionerna under internetinställningar. Kapare av sökmotorer är programmerade så de struntar i dessa ändringar. Först och främst så måste du ta bort verktyget och alla filer som relaterar till det som kan orsaka omdirigeringar. Sök efter allt som retarerar till Globososo viruset via Kontrollpanelen -> Lägg till/ Ta bort program. Du bör även ta bort alla okända tillägg till sökmotorerna. Ifall du inte är självsäker nog med din datakunskap så rekommenderar vi att du använder dig av ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter vilket kommer att ta bort Globososo viruset automatiskt. Efter genomsökningen kan du kika in dessa inställningar:

  1. Gå till Kontrollpanelen ->Lägg till/ Ta bort program -> Ta bort all relaterat till Globososo viruset.
  2. Ta bort verktyget ifrån alla sökmotorer:
  • För Internet Explorer: Gå till ”Verktyg” (eller kugghjulet ikonen hos Internet Explorer 9), -> ”Hantera tillägg”. Sök efter Globososo viruset. Hittar du några nämnda filer så inaktivera dessa.
  • För Google Chrome: Klicka på de tre horisontella linjerna vid det högra hörnet av fönstret; gå till ”Inställningar” -> ”Tillägg”. Om du ser några tillägg relaterade till Globososo viruset, klicka då på soptunnan bredvid dessa.
  • För Mozilla Firefox: Klicka på de tre horisontella linjerna och sedan ”Tillägg”. Om du ser några tillägg vid tillägs fliken som relaterar till Globososo viruset, inaktivera då dessa.
  1. Kika ifall din standard startsida samt sökleverantör är ändrad tillbaka till den du alltid haft. Om du ser Globososo.com, byt då ut denna mot din egen som t.ex. Google.com.

Automatisk Globososo virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Globososo Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Globososo virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juni 9, 2015 11:44, juli 20, 2016 16:50
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *