Gate Snapper - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Gate Snapper är en applikation du inte bör låta vara installerad på din dator. Det är listat som ett reklamprogram och kan leda till oönskade konsekvenser. Programmet kommer visa olika reklamer på din sökmotor och inte nog med att de är irriterande, de är dessutom skadliga. Eftersom detta är en applikation som installeras utan att användaren vet om detta så kan du endast märka av det i datorn då du redan har blivit infekterad. Dock är det inte svårt att se om du har blivit infekterad av Gate Snapper då reklamerna oftast är märkta med ”Ads by Gate Snapper” eller ”Brought to you by Gate Snapper”.

Ifall du vill eliminera Gate Snapper så har du två val. Om du inte har någon tidigare erfarenhet av att ta bort virus så bör du ta hjälp av ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Ladda ned och installera en av dom enkelt och genomsök din dator med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet samt skydda din dator framåt i tiden mot liknande infektioner. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med. Om du nu inte vill installera något extra program så kan du även ta bort Gate Snapper manuellt med. Skrolla ned till slutet av denna artikel så kommer du finna en steg-för-steg manual om hur man gör detta. Följ alla stegen noga så kommer du kunna bli av med detta skadeprogram på nolltid. Du bör dock veta om att det kräver lite förkunskap, så känner du dig inte tillräckligt självsäker så välj då det automatiska alternativet.

Ifall du har några frågor relaterat till den här artikeln så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dessa. Ifall du vill lära dig mer om just Gate Snapper, var då god fortsätt läs.

Om Gate Snapper

Gate Snapper fungerar som ett tillägg till sökmotorn och kan lägga till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Väl inne så visar den irriterande reklamer i alla dess former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga så det är inget vi rekommenderar att du klickar på. Om du ändå gör det så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden och detta är farligt. Du kan få din dator infekterad eller t.o.m bli bedragen å dina pengar.

Gate Snapper fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som Gate Snapper för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, låter du Gate Snapper vara installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor. Denna oönskade applikation kan dessutom infiltrera in andra skadliga program till din dator, så du bör ta bort det omgående.

En annan oönskad egenskap av Gate Snapper är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar den in personlig information om dina internetvanor som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, IP-address samt även din email-address. Reklamprogrammet skapare genererar sedan reklam baserad på informationen hämtat och gör dessa ännu mer relevanta och intressanta för dig, vilket ökar risken att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet för Gate Snapper då dess skapare tjänar pengar för varje klickning du utför på deras reklamlänkar.

Gate Snapper spridningsmetoder

Gate Snapper sprids packeterad med andra gratisprogram som t.ex. mediaspelare eller PDF-skapare. Som ett exempel, om du laddar ned samt installerar ett gratisprogram så finns det en risk att Gate Snapper installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika detta så bör du vara mer uppmärksam under installationen av gratisprogram. Hoppa inte över några steg och håll alltid utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det finns. Detta låter dig se alla möjliga val och utföra ändringar. Om du ser att några extra program är påväg att installeras bredvid, tillåt inte detta då det kan vara Gate Snapper eller andra skadeprogram.Automatisk Gate Snapper verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Gate Snapper och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Gate Snapper

Du tar bort Gate Snapper genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Gate Snapper installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Gate Snapper .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Gate Snapper från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Gate Snapper och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gate Snapper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Gate Snapper från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Gate Snapper. Klicka på papperskorgen bredvid Gate Snapper eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gate Snapper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Gate Snapper från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Gate Snapper och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gate Snapper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Gate Snapper från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Gate Snapper ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Gate Snapper från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Gate Snapper. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gate Snapper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 21, 2015 09:42, mars 21, 2015 09:42
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *