FlashMall - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

FlashMall är officiellt listad som ett reklamprogram.

Vad är ett reklamprogram? Reklamprogram är ett program som automatiskt visar eller laddar ned reklamförande material som t.ex. banderoller eller popups när användaren är online. Detta betyder att ifall du har FlashMall installerad i din dator så kommer du se olika reklamer på alla dina sökmotorer.

Det är inte svårt att uppmärksamma ifall datorn blivit infekterad med FlashMall då reklamerna oftast är märkta med ”Ads by FlashMall” eller ”Brought to you by FlashMall”. Så har du uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i problemet.

Det finns två vanliga sätt att eliminera FlashMall, det ena manuellt och det andra automatiskt. Det är mycket enklare att göra detta atuomatiskt, så det är det rekommenderade alternativet. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet på nolltid. Det är klokt att ha ett sådant verktyg installerat i datorn då det skyddar din dator mot liknande infektioner framåt i tiden med. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned någon extraprogram som internetskydd så kan du ta bort FlashMall manuellt med. För att hjälpa dig igenom denna komplicerade process så har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om borttagningen av FlashMall, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Om du lyckas följa varje steg noggrant så kommer du kunna ta bort viruset helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterat till denna artikel, var då god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Om du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna av just FlashMall, var då god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet FlashMall

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari. Även fast det beskrivs som ett användbart verktyg som hjälper dig spara på tid samt pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger eller erbjudanden så är detta inte sant. Problemet är att de flesta av dessa erbjudanden dyker upp i väldigt irriterande former av reklam som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textlänkar. Ett ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor när som helst.

Oftast visas reklamerna från FlashMall då du besöker internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon och erbjuder dig olika varor för väldigt attraktiva priser. Dock för du inte falla för detta trick då erbjudandena oftast är falska och endast försöker vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på en av deras reklamer på så sätt. Detta rekommenderar vi inte att du gör.

Om du klickar på någon reklam från FlashMall så kommer du omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterligare infekterad eller så kan du bli bedragen på dina pengar ifall du försöker att handla något hos dessa. Med detta sagt, har du FlashMall installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet FlashMall spridningsmetoder

FlashMall sprids på samma sätt som många andra reklamprogram, genom att packeteras in i gratisprogram. Om du t.ex. skulle ladda ned samt installera ett nedladdningsverktyg eller en mediaspelare från en opålitlig hemsida så finns det en risk att FlashMall installeras bredvid utan att du vet om detta. Så vill du undvika det från att hända så bör du alltid vara noggrann under installationer av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det går. På så sätt kan du se alla alternativ samt utföra ändringar. Stressa inte du den viktigaste informationen kan visas väldigt otydligt och är ingenting som du vill missa. Om du märker av att något tillägg som du inte känner till installeras bredvid, tillåt då inte installationen från att slutföras då det kan vara FlashMall eller ett annat skadeprogram.Automatisk FlashMall verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som FlashMall och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av FlashMall

Du tar bort FlashMall genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som FlashMall installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till FlashMall .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort FlashMall från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till FlashMall och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FlashMall, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna FlashMall från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till FlashMall. Klicka på papperskorgen bredvid FlashMall eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FlashMall, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna FlashMall från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till FlashMall och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FlashMall, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort FlashMall från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör FlashMall ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna FlashMall från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill FlashMall. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FlashMall, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av FlashMall

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
juli 11, 2015 15:23, juli 11, 2015 15:23
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *