First Verify - Hur Tar Man Bort?

 

First Verify är ännu en skadlig applikation som officiellt är listad som ett reklamprogram. Väl installerad så kommer det överösa dina sökmotorer med olika reklamer. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga, därför bör du inte ha denna applikation installerad på din dator ifall du inte vill bemöta seriösa internetbaserade säkerhetsproblem i framtiden.

Det är inte speciellt svårt att indikera ifall din dator har infekterats med First Verify eller inte eftersom reklamerna som visas av detta skadeprogram oftast är markerade med ”Ads by First Verify” eller ”Brought to you by First Verify”. Så har du uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i problemet.

Det finns två vanliga sätt att eliminera skadeprogram som First Verify på, det ena är manuellt och det andra är automatiskt. Vilken metod du väljer är helt upp till dig. Eftersom det är mycket enklare och snabbare att göra detta automatiskt så rekommenderar vi det alternativet. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet på bara några få ögonblick. Det kommer även skydda din dator framåt i tiden mot andra infektioner, så det är värt att ha det installerat.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något extra säkerhetsprogram så kan du bli av med First Verify manuellt med. Detta kan vara komplicerat, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig bli av med First Verify manuellt, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du kunna eliminera First Verify helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av First Verify, var god fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till den här artikeln så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet First Verify

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Som redan nämnt tidigare så kommer First Verify väl installerad att överösa dina sökmotorer med olika reklamer i alla dess former, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Oftast ser dessa reklamer väldigt attraktiva ut men vi rekommenderar dig inte att du klickar på dom.

Om du skulle klicka på reklamerna som visas av First Verify så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus eller ifall du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet First Verify spridningsmetoder

First Verify sprids på samma sätt som det flesta andra reklamprogram av den här typen, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från opålitliga hemsidor. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera någon PDF-skapare eller mediaspelare så finns det en risk att First Verify laddas ned bredvid och sedan installeras på din dator. Därför bör du alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram och hålla ett vakande öga under isntallationen av gratisprogram.Automatisk First Verify verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som First Verify och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet First Verify

Du tar bort First Verify genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som First Verify installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till First Verify .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort First Verify från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till First Verify och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till First Verify, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna First Verify från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till First Verify. Klicka på papperskorgen bredvid First Verify eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till First Verify, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna First Verify från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till First Verify och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till First Verify, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort First Verify från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör First Verify ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna First Verify från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill First Verify. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till First Verify, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
augusti 24, 2015 11:56, augusti 24, 2015 11:56
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *