Finding Discount - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Finding Discount är ännu ett skadligt program som du inte bör låta vara installerad på datorn. Det är listat som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden. Först och främst så visar det olika reklamer på din sökmotor. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga. Det kan leda till oönskade konsekvenser. Dessutom samlar programmet in information om ditt personliga internetanvändande och för detta vidare till tredjeparter. Även fast Finding Discount installeras på datorer utan att användarna vet om detta så kan du märka av det ganska snabbt när det väl är inne i datorn. Reklamerna som visas av Finding Discount märks oftast med ”Ads by Finding Discount” eller ”Brought to you by Finding Discount”. Har du märkt av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta itu med problemet.

Du bör veta om att det finns två sätt att ta bort den skadliga infektionen på. Om du inte har något tidigare erfarenhet av att ta bort datavirus så bör du ta bort Finding Discount automatiskt. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes. Genomsök datorn med ett av dessa verktyg så kommer det att automatiskt hitta samt ta bort hoten. Det skyddar även din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med. Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något ytterliggare säkerhetsprogram, så kan du ta bort Finding Discount manuellt med. Om du inte vet vart du bör börja, skrolla ned till slutet av artikeln och se våran steg-för-steg manual om hur man tar bort Finding Discount manuellt. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera infektioner helt och hållet.

Om du har några frågor relaterat till denna artikeln, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dessa. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna hos Finding Discount, var då god fortsätt läs.

Om Finding Discount

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer och även Safari. Även fast det beskrivs som ett användbart verktyg som skall spara dig både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger, rabatter eller kommersiella erbjudanden. Alla dessa erbjudanden eller kuponger kommer i väldigt irriterande former av reklam, som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Dessa erbjudanden ser väldigt attraktiva ut så bör du inte falla för detta då det endast är ett trick, ett fult knep att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa. Oftast är erbjudandena falska och leder dig endast till oönskade konsekvenser.

Vi rekommenderar inte att du klickar på reklamerna som visas av Finding Discount, gör du detta ändå så kommer du direkt att omdirigeras till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. På så sätt kan din dator bli infekterad eller om du försöker att köpa något hos dessa, bli bedragen på dina pengar.

Finding Discount kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, har du reklamprogrammet installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor.

En annan oönskat egenskap av Finding Discount är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar programmet in information om dina internetvanor, som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m din IP-address och email-address. Tredjeparter formar sedan reklamerna baserad på informationen hämtad och gör dessa mer relevanta samt intressanta för dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av Finding Discount då dess ägare tjänar pengar på varje klickning du utför på deras reklamlänkar. De försöker att bygga trafik samt samla in potentiella köpare.

Finding Discount spridningsmetoder

Du kan bli infekterad med denna skadliga applikation genom att enkelt ladda ned samt installera ett program från en opålitligt hemsida. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en PDF-skapare eller en mediaspelare från en suspekt hemsida, så finns det en chans att Finding Discount installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika att det ska hända så bör du endast använda dig av välkända hemsidor. Tyvärr fungerar detta inte alltid och ibland har du inget val, då gäller det att vara väldigt noggrann under installationen.

Hoppa aldrig över några steg (genom att klicka ”nästa” eller ”acceptera” genom hela installtionen för du läst alla information först). Håll alltid utkik efter tillägg eller avancerade tillval, detta låter dig se alla möjliga tillval och utföra ändringar. Leta efter olika förklickade bockar. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig. Läsa villkoren anses också klokt. Om du märker av att något tillägg är påväg att installeras bredvid, låt inte installationen slutföras då det mycket väl kan vara Finding Discount eller ett annat reklamprogram.Automatisk Finding Discount verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Finding Discount och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Finding Discount reklamer

Du tar bort Finding Discount genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Finding Discount installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Finding Discount and related parasites like Discount Dragon popup , Windows Discount .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Finding Discount från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Finding Discount och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finding Discount, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Finding Discount från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Finding Discount. Klicka på papperskorgen bredvid Finding Discount eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finding Discount, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Finding Discount från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Finding Discount och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finding Discount, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Finding Discount från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Finding Discount från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Finding Discount. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finding Discount, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 27, 2015 10:03, mars 27, 2015 10:03
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *