FileOpener - Hur Tar Man Bort?

 

FileOpener ser ut som ett användbart och gratis verktyg som skall hjälpa dig att öppna filer med olika format enkalre, men detta är endast en vilseledande distraktion. Det är officiellt listat som ett reklamprogram, så väl installerad kommer det visa olika typer av reklam på alla dina webbläsare. Denna reklam är inte bara irriterande, de är dessutom skadliga, därav bör du ta bort FileOpener s snart du kan. Om du lagt märke till att din dator har infekterats med det här skadeprogrammet, men du har ingen aning om hur du hanterar situationen – då har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi tillhandahålla detaljerade instruktioner om hur man eliminerar FileOpener både manuellt och automatiskt. Vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som FileOpener på, då rekommenderas du att använda det automatiska alternativet. Det går mycket snabbare och är dessutom enklare. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. En av dessa applikationer bör hitta och eliminera viruset på bara ett få ögonblick. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du vill utföra borttagningen manuellt – skrolla då ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för FileOpener. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom den komplicerade processen med virusborttagningen. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna ta bort FileOpener helt på egen hand. Dock så bör du känna till att även om du tar bort det manuellt så rekommenderas du fortfarande att genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram. Anledningen är att FileOpener kan infiltrera in andra virus till ditt system som också behöver tas bort.

Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Vänligen fortsätt läs artikeln om du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna av ju FileOpener.

Om reklamprogrammet FileOpener

FileOpener beskrivs som ett användbart verktyg som skall ge dig möjligheten att öppna olika typer av filer. Dock är funktionen ytterst misstänksam och den kommer med flera bieffekter.

Först och främst kommer FileOpener visa olika annonser på alla dina webbläsare efter installation. Dessa annonser kan visas i alla former som t.ex. popups, pop under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). Eftersom FileOpener fungerar som ett tillägg till webbläsare kan de flesta webbläsare drabbas, inkluderat Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller Safari.

Även fast dessa annonser kanske ser attraktiva ut, bör du inte klicka på dom. Om du klickar på dom kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

FileOpener fungerar nämligen som ett reklamnätverk för IT-Kriminella. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook Ads, så använder de reklamprogram som detta för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med det sagt, om du har FileOpener installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen direkt via din webbläsare.

Reklamprogrammet FileOpener distributionsmetoder

Du kan enkelt infekteras med FileOpener genom att surfa på en opålitlig hemsida och klicka på länkar eller annonser som visas där. Därför föreslår vi dig att undvika hemsidor med pornografiskt innehåll, eller olagliga nedladdningsssidor. Det är även klokt att skydda datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram hela tiden.Automatisk FileOpener verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som FileOpener och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet FileOpener

Du tar bort FileOpener genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som FileOpener installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till FileOpener .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort FileOpener från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till FileOpener och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FileOpener, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna FileOpener från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till FileOpener. Klicka på papperskorgen bredvid FileOpener eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FileOpener, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna FileOpener från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till FileOpener och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FileOpener, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort FileOpener från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör FileOpener ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna FileOpener från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill FileOpener. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FileOpener, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 14, 2017 08:49, mars 14, 2017 08:49
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *