FastSearch - Hur Tar Man Bort?

 

FastSearch kan I hemlighet eventuellt infiltrera din dator och visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan dessutom skadliga, och av den anledningen bör du inte låta FastSearch vara installerad på din dator ifall du inte vill stöta på seriösa IT-relaterade säkerhetsproblem i framtiden.

Det är inte speciellt svårt att indikera om du dator har infekterats med FastSearch eller inte eftersom reklamerna som visas av detta skadeprogram oftast är markerade med ”Ads by FastSearch” eller ”Brought to you by FastSearch”, så har du lagt märke till denna händelse på dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du måste ta tag i det.

Ett av de bästa sätten att eliminera skadeprogram som dessa på är med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebyte och genomsöka datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta och eliminera viruset på bara några få ögonblick för gott. Om din dator är infekterad med några liknande virus så kommer dessa hittas och elimineras med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera ett ytterligare anti-skadeprogram så kan du eliminera FastSearch manuellt med. Denna process kan vara mer komplicerad om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus, av den anledningen har vi skapat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig eliminera FastSearch manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera FastSearch helt på egen hand.

För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av FastSearch, vänligen fortsätt då läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ömnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet FastSearch

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne så kommer FastSearch överflöda dessa sökmotorer med reklam i alla dess former, t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt på sökmotorn.

Oftast dyker reklamerna som visas av FastSearch upp på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då erbjudandena oftast är falska och endast ett knep för att få dig klicka på dom. Det rekommenderar vi dock inte att du gör.

Om det händer att du klickar på en av reklamerna som visas av FastSearch så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterligare infekterad med andra virus, eller om du försöker att köpa något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet FastSearch spridningsmetoder

Det är inte speciellt svårt att bli infekterad med ett reklamprogram som FastSearch, allt du behöver göra är att klicka på en reklam som visas på en opålitlig hemsida, eller hänsynslöst installera ett gratisprogram. I första fallet så kommer en installationsfil infiltreras in till din dator vid samma ögonblick som du klickar på reklamen. I det andra fallet så ger du tillåtelse till att FastSearch installeras då du installerar något gratisprogram men hoppar över att läsa villkoren, det finns oftast en linje med en liten text som säger ”Genom att acceptera villkoren ger du tillstånd att FastSearch installeras”. Så för att undvika detta från att hända så bör du undvika opålitliga hemsidor och alltid hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogrammen.Automatisk FastSearch verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som FastSearch och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet FastSearch

Du tar bort FastSearch genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som FastSearch installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till FastSearch .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort FastSearch från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till FastSearch och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FastSearch, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna FastSearch från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till FastSearch. Klicka på papperskorgen bredvid FastSearch eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FastSearch, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna FastSearch från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till FastSearch och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FastSearch, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort FastSearch från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör FastSearch ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna FastSearch från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill FastSearch. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FastSearch, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

FastSearch skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juli 1, 2016 17:09, juli 1, 2016 17:09
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *