Extreme Blocker - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Extreme Blocker är ett reklamprogram som ändrar inställningarna hos Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome samt stör ditt internetanvändande. Det är ett vilseledande tillägg till sökmotorer som använder oärliga metoder för att infiltrera sig in i sökmotorer på måfå. Oftast följer de med packeterad med olika gratisprogram som du kan ladda ned från Internet som t.ex. musik eller videospelare, nedladdningsprogram m.m. Väl inne så genenerar den massvis av reklam som inte bara försöker omdirigera dig till sponsrade hemsidor, utan även riskerar din dator för att bli infekterad med spionprogram eller andra farliga hot.

Extreme Blocker genererar oftast reklamer som innehåller olika handelserbjudanden, kuponger samt prisgemförelser. Första gången du lägger märke till dessa så kan de se väldigt attraktiva ut och de kan få dig att klicka på dom för att ta en titt på deras erbjudanden. Dock kommer du med tiden lägga märke till att Extreme Blocker är väldigt irriterande då det aldrig slutar. Enda sättet att rätta till problemet är att ta bort Extreme Blocker från din dator. Det är oftast rekommenderat att göra detta ifall du inte vill handskas med andra problem.

Reklamprogram som Extreme Blocker är ofta programerad att övervaka användares internetvanor. Detta förklarar det faktum varför de flesta reklamerna från det här reklamprogrammet baseras på dina senaste internetsökningar. Inte nog med att detta hjälper till med att generera bättre reklamer och genom det få fler klickningar, dessutom så samlar den in din personliga information som t.ex. din e-post address, IP address, lösenord och en hel del annan information. Om denna information sedan skickas till tredjeparter så kan det involvera dig i marknadsrelaterade projekt. Dessutom så kan kapare av datorer logga in hos några av dina konton och även stjäla dina pengar. Som du ser så är Extreme Blocker inte en oskyldig applikation.

Var försiktig med vad du laddar ned från Internet för att undvika liknande infektioner i framtiden. Ifall du är en av användarna som inte har så stor uppsikt under installationsstegen av dina nya program så kan du enkelt tillåta andra tillägg att läggas till i din dator. En hel del packeteringar installeras som standard om du inte väljer bort dessa alternativen där förfrågan ställs. Av den här orsaken så är det starkt rekommenderat att hålla utkik efter tillägg samt avancerade tillval istället för den vanliga snabbinstallationen samt hålla utkik under varje steg innan du klickar på ”nästa” eller ”acceptera”. På så sätt undviker du oönskade nedladdningar.

Ifall din dator redan har infekterats så bör du ta bort Extreme Blocker så snabbt som möjligt. Det finns två vanliga sätt att göra detta på, det ena är manuellt och det andra automatiskt. Det automatiska alternativet är mycket enklare samt går snabbare, speciellt om du inte är en lika erfaren användare så är detta alternativet för dig. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, Stopzilla eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt ta bort Extreme Blocker. Dessutom kan det rengöra din dator från andra, liknande infektioner. Ifall du inte vill ladda ned något tillägg som utför detta åt dig så kan du även ta bort reklamprogrammet manuellt. Följ endast steg-för-steg instruktionerna om hur man tar bort Extreme Blocker angivna nedan i artikeln. Glöm inte att återställa dina inställningar hos de påverkade sökmotorerna efter att du har utfört borttagningen.Automatisk Extreme Blocker verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Extreme Blocker och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Extreme Blocker

Du tar bort Extreme Blocker genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Extreme Blocker installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Extreme Blocker .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Extreme Blocker från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Extreme Blocker och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Extreme Blocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Extreme Blocker från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Extreme Blocker. Klicka på papperskorgen bredvid Extreme Blocker eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Extreme Blocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Extreme Blocker från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Extreme Blocker och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Extreme Blocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Extreme Blocker från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Extreme Blocker ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Extreme Blocker från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Extreme Blocker. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Extreme Blocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
juli 16, 2015 14:41, juli 16, 2015 14:41
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *