ExtraProvider - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

ExtraProvider liknar andra reklamprogram väldigt mycket. Det låtsas vara en legitim applikation som kan förbättra internetupplevelsen för användare, men detta är tyvärr inte sant. Tvärt om så är applikationen skadlig och därför inget som du bör låta vara installerad på din dator. Om du inte är säker på om du har blivit infekterad med detta program så kan du enkelt se detta genom deras reklamer, oftast är de märkta med ”Ads by ExtraProvider” eller ”Brought to you by ExtraProvider”. Har du märkt av detta så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i problemet.

Det är inte svårt att eliminera ExtraProvider från din dator, antingen kan du göra detta manuellt eller automatiskt. Om du inte har någon tidigare erfarenhet att ta bort infektetioner från Internet så bör du ta hjälp av ett anti-skadeprogram, som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsöka datorn med det. Verktyget kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några sekunder. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat.

Skulle du dock av någon anledning vilja göra detta manuellt utan ett anti-skadeprogram så går detta med. Dock kräver denna process lite mer kunskap och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig avlägsna ExtraProvider manuellt. Följ alla stegen noga så kommer du kunna ta bort denna skadliga applikation helt själv. Dock så rekommenderas du fortfarande att genomsöka datorn efter andra infektioner som kan ha infiltrerats in under tiden ExtraProvider var verkande, även fast det redan tagits bort manuellt.

Om du har några frågor relaterat till den här artikeln så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Om du istället vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av just ExtraProvider, var då god fortsätt läs.

Om ExtraProvider reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Väl inne så kommer applikationen att överösa alla dina sökmotorer med reklam, detta inkluderar t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp.

Oftast så visas reklamerna från ExtraProvider på internethandelssidor, som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig erbjudanden att köpa olika produkter för riktigt attraktiva priser. Även fast dessa erbjudanden ser väldigt lockande ut, så bör du inte gå på det. Det är endast ett trick med falska reklamer för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på reklamlänkarna, med andra ord så är det inget vi rekommenderar.

Om du ändå klickar på någon av reklamlänkarna som visas av ExtraProvider så kommer du att direkt att bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan du få din dator infekterad ytterliggare eller bli bedragen på din pengar om du försöker att handla något hos dessa.

Verktyget kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt så, om du har ExtraProvider installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

ExtraProvider spridningmetoder

Du kan enkelt bli infekterad med detta virus genom att ladda ned samt installera ett gratisprogram från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en PDF-skapare eller mediaspelare så finns det en chans att ExtraProvider installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det så rekommenderas du att vara mer noggrann under installationen av gratisprogram och försöka att inte ladda ned från opålitliga hemsidor.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kommer du kunna se alla möjliga alternativ och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Om det nu redan är försent och du redan är infekterad så bör du inte vänta något mer, utan ta tag i problemet och avlägsna det omgående.Automatisk ExtraProvider verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ExtraProvider och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av ExtraProvider reklamer

Du tar bort ExtraProvider genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som ExtraProvider installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till ExtraProvider .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort ExtraProvider från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till ExtraProvider och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ExtraProvider, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ExtraProvider från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till ExtraProvider. Klicka på papperskorgen bredvid ExtraProvider eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ExtraProvider, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ExtraProvider från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till ExtraProvider och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ExtraProvider, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort ExtraProvider från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör ExtraProvider ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna ExtraProvider från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill ExtraProvider. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ExtraProvider, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av ExtraProvider

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
april 2, 2015 10:22, april 2, 2015 10:22
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *