Expresso Helper - Hur Tar Man Bort?

 

Expresso Helper är officiellt listad som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden som den utför på infekterade datorer. Om du har märkt av detta reklamprogram köras på din dator så vänta inte, ta de nödvändiga stegen och eliminera detta omgående, annars kan du riskera att få oönskade konsekvenser mot internetsäkerheten.

Du kan bli av med Expresso Helper antingen manuellt eller automatiskt. Vi rekommenderar att göra detta automatiskt då det är mycket enklare och mer effektivt. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med detta. Det kommer automatiskt att hitta samt eliminera alla hoten under några sekunder. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha en sådan applikation installerad på din dator. Du kan även välja ett eget valt anti-skadeprogram.

Ifall du föredrar att göra detta manuellt, skrolla ned till slutet av denna artikel och kika in våra steg-för-steg instruktioner om hur du tar bort Expresso Helper manuellt. Följ alla stegen noga så kommer du kunna ta bort denna skadliga infektion för gott helt själv.

Om du har några frågor relaterat till detta eller om du stöter på några komplikationer under borttagningen eller om nedladdning av anti-skadeprogram, dela dessa i kommentarsfältet nedan så ska vi försöka hjälpa dig. Ifall du vill veta mer om Expresso Helper specifika egenskaper, var god fortsätt läs.

Om Expresso Helper reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att Apple användare även kan infekteras. Väl installerad så visar den flertalet reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från och är väldigt irriterande. Dessa reklamer kommer i former som pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam, reklampelare med mera. En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även dyka upp.

Oftast dyker reklamerna från Expresso Helper upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig handla olika produkter till bättre priser. Även fast dessa reklamer ser väldigt lockande ut så bör du inte gå på detta, de är oftast falska och endast ett trick för att vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamer. Detta rekommenderar vi inte.

Om du klickar på reklamerna som visas Expresso Helper kommer du omgående att bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På detta sätt kan din dator infekteras eller om du försöker att köpa något, bli bedragen på dina pengar. Det är som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden, då dessa är blockerade från legitima hemsidor använder dom reklamprogram som denna för att dirigera trafik till deras hemsidor. Så om du behåller Expresso Helper installeras på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen på din sökmotor.

En annan oönskad egenskap av Expresso Helper är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dina intervanor som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och Email-address. Tredjeparter formar sedan om sina reklamer baserad på informationen hämtad så dessa blir mer relevanta samt se mer attraktiva ut för just dig, på så sätt ökar chanserna att just du klickar på dessa reklamer. Detta är huvudmålet av Expresso Helper då dess skapare får betalt för varje klickning du utför på dessa reklamlänkar.

Expresso Helper spridningsmetoder

Expresso Helper följer med på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom att packeteras med andra gratisprogram. T.ex. om du laddar ned samt installerar ett gratisporgram från en suspekt hemsida så finns det en chans att Expresso Helper installeras bredvid. Om du undrar hur du undviker detta så är det genom att hålla ett vakande äga under hela installationen.

Hoppa aldrig över några steg och håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval. Leta efter olika vockar som redan är förklickade. Att läsa villkoren anses vara klokt också. Om du märker av att något extra program installeras bredvid, tillåt inte detta att slutföras så det eventuellt kan vara Expresso Helper eller ett annat skadeprogram som du inte vill ha installerad på din dator.Automatisk Expresso Helper verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Expresso Helper och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Expresso Helper

Du tar bort Expresso Helper genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Expresso Helper installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Expresso Helper and related parasites like Video HD Helper .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Expresso Helper från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Expresso Helper och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Expresso Helper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Expresso Helper från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Expresso Helper. Klicka på papperskorgen bredvid Expresso Helper eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Expresso Helper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Expresso Helper från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Expresso Helper och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Expresso Helper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Expresso Helper från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Expresso Helper ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Expresso Helper från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Expresso Helper. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Expresso Helper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 3, 2015 10:12, mars 3, 2015 10:12
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *