Eppink - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Eppink är ännu en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på din dator om du inte vill bemöta allvarliga konsekvenser. Applikationen följer med packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet, det betyder att du först märker av det då det redan finns i datorn. Dock är detta inte svårt du reklamerna från Eppink oftast är märkta med ”Ads by Eppink” eller ”Brought to you by Eppink”. Så har du märkt av något av detta så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i problemen.

Det kan tas bort både manuellt samt automatiskt. Det är mycket enklare att göra det automatiskt så vi rekommenderar det sättet. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera reklamprogrammet. Dessutom så kommer det skydda din dator från liknande infektioner i framtiden, därför är det klokt att ha ett sådant program installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

eppink.com

Du kan även göra detta manuellt med. För att assistera dig så har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att ta bort Eppink manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln för att hitta dessa. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera detta irriterande reklamprogram för gott helt själv.

Om du har några frågor relaterat till den här artikeln så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan. Om du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna hos Eppink, var då god fortsätt läsa artikeln.

Om Eppink reklamprogram

Eppink reklamprogram fungerar som ett tillägg som kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne så kommer denna skadliga applikation överflöda dina sökmotorer med olika reklamer. Dessa kan dyka upp i alla former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Oftast dyker de upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter väldigt attraktiva priser. Det är dock inte rekommenderat att klicka på dessa. Det är endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på en av deras (oftast falska) reklamer. Skulle du ändå klicka på en av dessa reklamlänkar från Eppink så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad eller så kan du t.o.m. bli bedragen om du försöker handla något hos dessa.

Eppink kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden, eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som denna för att driva in trafik till deras hemsidor och locka fler offer. Med detta sagt, har du Eppink installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Eppink spridningsmetoder

Eppink sprids på samma sätt som många andra reklamprogram, genom att packeteras med andra gratisprogram. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en gratis mediaspelare, eller ett annat litet och obetydligt program från en opålitlig hemsida så finns det en chans att Eppink installerar bredvid utan att du vet om det. Därför ska du alltid vara noggrann under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Leta efter olika förklickade bockar. Om det redan är försent och din dator redan är infekterad med Eppink, vänta då inte utan bli av med det innan det orsakar mer skada.Automatisk Eppink verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Eppink och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Eppink reklamprogram

Du tar bort Eppink genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Eppink installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Eppink .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Eppink från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Eppink och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Eppink, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Eppink från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Eppink. Klicka på papperskorgen bredvid Eppink eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Eppink, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Eppink från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Eppink och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Eppink, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Eppink från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Eppink ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Eppink från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Eppink. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Eppink, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Eppink skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 23, 2015 10:20, april 23, 2015 10:20
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *