EnormouSales - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

EnormouSales är ännu en PUP (potentially unwanted program) eller ”potentiellt oönskat program” som det heter på Svenska. Det är officiellt listat som ett reklamprogram och är ingenting som du vill ha installerat på din dator. Det liknar alla andra reklamprogram en hel del. Det installeras till datorer i hemlighet och börjar med att visa olika skadliga reklamer hos alla dina sökmotorer. Oftast är reklamerna som visas av EnormouSales markerade med ”Ads by EnormouSales” eller ”Brought to you by EnormouSales”. Så ifall du uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i problemet. Om du inte vet hur du gör detta så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig fulla instruktioner om hur du blir av med EnormouSales både manuellt samt automatiskt. Det är helt upp till dig vilket alternativ du väljer.

Ifall du aldrig har tagit bort virus tidigare så rekommenderar vi dig det automatiska alternativet. Det är mycket enklare samt tar mindre tid. Ladda det ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få sekunder. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat. Du kan även använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram så kan du ta bort det manuellt med. För att hjälpa dig igenom denna komplicerade process så har vi skapat steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort EnormouSales, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Följ alla stegen noggrant så kommer du kunna eliminera denna infektion helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterat till det här ämnet så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Ifall du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna hos EnormouSales, var då god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet EnormouSales

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer som kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer och även Safari. Väl inne så kommer det visa reklam på alla dina sökmotorer i alla möjliga former som t.ex. popups, pup-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster kan även öppnas med reklam helt på måfå med.

Om du klickar på någon av dessa reklamer som visas av EnormouSales så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller ifall du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Detta är för att EnormouSales fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook Ads så använder de reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dessa. Med detta sagt, om du behåller EnormouSales installerad i din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet EnormouSales spridningsmetoder

Du kan bli infekterad med EnormouSales genom att enkelt ladda ned samt installera ett gratisprogram från en opålitligt hemsida. EnormouSales sprids packeterad med andra program, så om du t.ex. skulle ladda ned samt installera någon gratis mediaspelare eller PDF-skapare så finns det en risk att EnormouSales installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika att detta skall hända så bör du hålla ett vakande öga under installationerna av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kommer du kunna se alla möjliga alternativ och kan utföra eventuella ändringar. Leta efter olika förklickade bockar (förvalda tillägg). Om du uppmärksammar något tillägg som du inte känner till som installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras då det eventuellt kan vara EnormouSales eller ett annat reklamprogram.Automatisk EnormouSales verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som EnormouSales och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

EnormouSales

Du tar bort EnormouSales genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som EnormouSales installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till EnormouSales .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort EnormouSales från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till EnormouSales och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EnormouSales, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna EnormouSales från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till EnormouSales. Klicka på papperskorgen bredvid EnormouSales eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EnormouSales, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna EnormouSales från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till EnormouSales och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EnormouSales, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort EnormouSales från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör EnormouSales ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna EnormouSales från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill EnormouSales. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EnormouSales, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av EnormouSales

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
juli 17, 2015 13:43, juli 17, 2015 13:43
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *