EDealsPop - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

eDealsPop är en skadlig applikation till din dator och är listad som ett reklamprogram. Du bör omgående ta bort den från din dator. När programmet väl installeras kommer du att börja se diverse erbjudanden och annonser på dina webbläsare. De är inte bara irriterade, men de kan vara skadliga. Om din dator är infekterad med eDealsPop, så dröj inte för länge. Vidta åtgärder för att ta bort den, vilket du kan göra manuellt eller automatiskt. Om du inte är en särskilt erfaren användare så är det rekommenderat att du gör det automatiskt genom att använda ett trovärdigt Antimalwareprogram, såsom Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes. Det är det mest effektiva sättet att rensa ditt system på. Det enda du behöver göra är att installera dem och genomföra en systemsökning på din dator. Program som dessa skyddar din dator även från framtida hot. Glöm inte att kontinuerligt uppdatera dem. Om du känner att du vill ta bort det manuellt så har vi skapat en borttagningsguide specifikt för eDealsPop, som du hittar här nedan. Om du vill veta mer om infektionen, så fortsätt läsa.

Om eDealsPop

eDealsPop är ett webbläsartillägg som fungerar på de flesta webbläsare som Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Trots att det, av skaparna, beskrivs som ett användbart verktyg som syftar till att förbättra din upplevelse på nätet genom att hjälpa dig spara tid och pengar när du shoppar online, så är det inte helt sanningsenligt. Programmet visar kuponger och erbjudanden medan du surfar, ofta på produkter som du söker efter. Men i de flesta fall är dessa erbjudanden falska. Det stämmer att eDealsPop visar erbjudanden och kuponger, men marknadsföringsmetoden blir i slutändan någonting negativt och irriterande. Ofta visas annonser via popups, banners eller andra sätt som kan störa ditt surfande. Annonserna kan vara väldigt lockande och erbjuda bra priser på särskilda produkter men det är bara ett sätt att fånga din uppmärksamhet på. I nästan alla fall så finns inget erbjudande så lita inte på innehållet i annonserna. Syftet med annonserna är att få dig att klicka på dem, så undvik detta. Du kan skickas till sidor med skadligt innehåll och riskera få din dator infekterad med skadliga filer och i värsta fall råka ut för bedrägerier.

eDealsPop fungerar som en mellanhand mellan användare och andra hemsidor som vill främja sina egna produkter på detta marknadsföringsnätverk. Det är ingen hemlighet att cyberbrottslingar, hackare och bedragare använder sig av dessa verktyg för att få tillgång till datorer runt om i hela världen. Så fort man klickar på en annons så blir man omdirigerad till andra hemsidor med osäkert innehåll.

En annan oönskad egenskap som programmet har är datainsamling. När du väl installerar det så börjar den att samla in personlig data från din dator. Bl.a. samlar den in data om vilka hemsidor du besöker, sökningar du gör, mest besökta hemsidor, IP-adress och t.o.m. din geografiska position. Denna information kan användas i marknadsföringssyfte. Tredje part som kommer över din personliga information kan anpassa annonser och reklam utefter all information de kommer över så att de tilltalar just dig och därigenom öka sannolikheten att du klickar på dem. Detta är målet med eDealsPop. Skaparna av programmet får nämligen betalt för varje klick som görs. Ett annat syfte är att generera webbtrafik och skapa fler försäljningstillfällen.

Trots att programmet inte klassas som ett farligt virus så kan användandet i sig orsaka stor skada på din dator och äventyra din säkerhet på nätet. Det är därför viktigt att ta bort det så fort som möjligt. Det är inte så svårt att upptäcka om du har eDealsPop installerad på din dator. Reklamen avslöjar om det är fallet eftersom de är märkta med texten “Ads by eDealsPop”(annonser från eDealsPop) eller “Brought to you by eDealsPop”(presenteras av eDealsPop).

eDealsPop´s distributionsmetoder

Vanligtvis distribueras programmet genom att vara hopbuntat med andra populära gratisprogram som är användbara. Du kan också få eDealsPop av att besöka infekterade och skadliga hemsidor. Var uppmärksam med vilka hemsidor du besöker och program du laddar ned. Om du laddar ned ett gratisprogram från en hemsida med ett ifrågasatt rykte eller som ser oseriöst ut så finns det en risk att eDealsPop eller andra liknande program kan installeras samtidigt. Om du inte vill bli infekterad, så bör du inte ladda ned mjukvara från opålitliga källor. Om du däremot verkligen behöver det så var istället uppmärksam under själva installationen.

Hoppa inte över några steg. Klicka inte “nästa” eller “acceptera” utan att först läsa igenom vad det är du går med på. Välj alltid anpassad eller avancerad installation. Då får du en bättre överblick kring vilka program som alternativt installeras tillsammans med ursprungsprogrammet. Titta efter rutor som kan vara ikryssade i förväg och bocka av dem. Ibland kan program installeras vid sidan av, avbryt dem omedelbart eftersom det kan vara eDealsPop.

Om det är för sent och din dator redan är infekterad, ta bort eDealsPop så fort du kan. I slutet av artikeln beskriver vi hur du kan ta bort programmet manuellt. Du kan också ladda ned ett pålitligt Antimalwareprogram för att ta bort eDealsPop automatiskt.Automatisk eDealsPop verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som EDealsPop och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Menuell borttagning av eDealsPop ads

Du tar bort eDealsPop genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som eDealsPop installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till eDealsPop .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort eDealsPop från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till eDealsPop och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till eDealsPop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna eDealsPop från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till eDealsPop. Klicka på papperskorgen bredvid eDealsPop eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till eDealsPop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna eDealsPop från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till eDealsPop och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till eDealsPop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort eDealsPop från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör eDealsPop ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna eDealsPop från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill eDealsPop. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till eDealsPop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av eDealsPop

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
januari 17, 2015 08:57, februari 19, 2015 15:48
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *