EarnSale - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

EarnSale är ännu ett skadeprogram som du inte bör låta vara installerad på din dator. Väl installerad så kommer den överösa din sökmotor med irriterande reklam. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga. Så om du inte vill möta seriösa säkerhetsintrång så bör du eliminera detta potentiellt oönskade programmet så snabbt som möjligt.

Det är inte svårt att indikera du har blivit infekterad av EarnSale då de flesta reklamer är märkta med t.ex. ”Ads by EarnSale” eller ”Brought to you by EarnSale”. Så har du märkt av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör vidta åtgärder och lösa detta.

Det finns två vanliga sätt att bli av med detta skadeprogram, manuellt eller automatiskt. Ifall du inte har någon tidigare erfarenhet av att bli av med säkerhetshot från Internet så rekommenderas du att göra det automatiskt. Detta är mycket enklare, tar mindre tid samt är något du kan utföra med bara ett fåtal klickningar. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektetioner. Om din dator är infekterad med andra virus med, så kommer det även att hitta samt ta bort dessa också. Du kan även välja ett eget valt säkerhetsprogram.

För att eliminera EarnSale manuellt så krävs det att du utför flera steg. Detta kräver mer kunskap och därav har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig. Skrolla ned till slutet av artikeln för att finna instruktionerna. Om du följer alla stegen noga så kommer du kunna bli av med detta skadeprogram för gott.

Om du har några frågor relaterad till denna artikel så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dom. Ifall du vill veta mer om de specifika egenskaperna hos just EarnSale, var då god och fortsätt läs.

Om EarnSale reklamprogram

Skapare av EarnSale presenterar det som en användbar applikation som förbättrar användarens internetupplevelse genom att spara dessa både tid och pengar när de handlar på Internet. Detta görs genom att ge användarna olika länkar, kuponger och erbjudanden. Dock har beskrivningen väldigt lite att göra med verkligheten. Alla dessa erbjudanden samt kuponger som visas av EarnSale kommer som väldigt irriterande former av reklam, som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam samt reklampelare. Oftast dyker dessa upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon oc erbjuder dig att köpa olika produkter eller tjänster för attraktiva priser.

Även fast erbjudandena från EarnSale ser väldigt lockande ut så bör du inte klicka på dessa reklamer. Oftast är de kommersiella erbjudandena falska och endast ett listigt knep för att vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på deras reklamer. Ifall du ändå gör det så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På detta sätt kan din dator bli infekterad med virus eller ifall du försöker att köpa något hos dessa, bli bedragen på dina pengar.

Detta reklamprogram fungerar som ett tillägg till din sökmotor och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. EarnSale kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder dom reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor samt infektera nya offer. Med detta sagt, behåller du EarnSale installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor.

Detta är inte den enda oönskade egenskapen hos EarnSale. Väl installerad så kommer den även att samla in din privata information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address samt email-address. Denna information används för marknadsföring. Tredjeparter formar sedan sina reklamer utifrån information hämtat så dessa blir mer relevanta samt ser mer attraktiva ut för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa reklamer. Detta är huvudmålet av EarnSale då dess skapare tjänar pengar för varje klickning du utför. Verktyget genererar internettrafik samt samlar in potentiella köpare.

EarnSale spridningsmetoder

EarnSale sprids på samma sätt som många andra reklamprogram, genom ”bundling” eller packetering för att göra det enklare på Svenska. Som ett exempel, skulle du ladda ned samt installera en gratis applikation från en opålitligt hemsida så finns det en chans att EarnSale laddas ned samt installeras vid sidan om utan att du vet om detta. För att undvika detta så bör du hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram.

Hoppar aldrig över några steg genom att endast klicka på ”nästa” genom hela installationen. Läs igenom all information först. Håll även utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kommer du kunna se alla valmöjligheter och har chansen att utföra ändringar. Att läsa villkoren anses också klokt. Leta efter olika bockar som redan är förklickade åt dig. Om du märker av att något extra program är påväg att installeras som du inte känner till, tillåt inte detta då det kan vara EarnSale eller en annan skadlig applikation som du inte vill ha installerad på din dator.Automatisk EarnSale verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som EarnSale och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur man blir av med EarnSale reklamprogram

Du tar bort EarnSale genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som EarnSale installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till EarnSale .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort EarnSale från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till EarnSale och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EarnSale, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna EarnSale från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till EarnSale. Klicka på papperskorgen bredvid EarnSale eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EarnSale, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna EarnSale från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till EarnSale och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EarnSale, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort EarnSale från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna EarnSale från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill EarnSale. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till EarnSale, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 9, 2015 10:10, mars 10, 2015 13:32
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *