Dynamo Combo - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Dynamo Combo beskrivs som en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på din dator. Tack vare denna applikation så blir din dator slöare, du kan infekteras av andra virus samt att du kan bli bedragen på dina pengar. Det är listat som ett reklamprogram och infiltrerar användares datorer utan att dessa är medveten om det, ofta packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från internet. Det är dick inte svårt att märka av Dynamo Combo då det väl finns i dator då det visas reklamer märkta med ”Ads by Dynamo Combo” eller ”Brought to you by Dynamo Combo”. Om du har märkt av detta på din sökmotor så är du garanterat infekterad och bör ta stegen att bli av med problemet.

Först och främst så bör du veta att du kan eliminera detta både automatiskt samt manuellt. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, speciellt om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Genomsök din dator med en av dessa så kommer det automatiskt hitta det skadliga innehållet samt eliminera det. Om du av någon anledning inte vill installera ett anti-skadeprogram så kan du ta bort Dynamo Combo manuellt. Skrolla ned till slutet av denna artikel, där hitta du steg-för-steg instruktioner om hur man eliminerar Dynamo Combo. Följ alla stegen noga så kommer problemet försvinna på nolltid.

Om du har några frågor relaterat till hur man tar bort denna infektion så var god ställ dessa frågor i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt bästa för att besvara dessa. Om du vill lära dig mer om just Dynamo Combo egenskaper så var god fortsätt läs.

Om Dynamo Combo

Detta är en oönskad applikation som beskrivs som ett användbart verktyg för att öka hastigheten då du använder Internet samt spara tid och pengar då du handlar på Internet. Dock är denna beskrivning inget annat än en lögn. Du kommer varken spara tid eller pengar eftersom Dynamo Combo visar flertalet reklamer som t.ex. pop-ups (reklamrutor hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamen lägger sig i aktivitetsfältet), reklamtext samt reklampelare. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från och stör genom detta din internetupplevelse. Oftast dyker reklamerna upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att handla vissa produkter till bättre priser. Även fast dessa erbjudanden ser väldigt lockande ut så bör du inte lita på dessa, det är endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet. Om du ändå klickar på dessa kommer du direkt bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. Genom detta sätt kan din dator bli infekterad eller om du försöker köpa något, bli bedragen på dina pengar.

Screen Shot 2015-01-14 at 16.14.56

Verktyget fungerar som ett tillägg på din sökmotor och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller t.o.m Safari. Detta betyder att även Apple användare kan bli infekterade. Det är som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de applikationer som dessa för att gynna sina hemsidor med trafik. Med andra ord, har du Dynamo Combo installerat på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen.

En annan oönskad egenskap av Dynamo Combo är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar den in olika informationer om dig som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address samt email-address. Denna information används sedan för marknadsföring. Tredjeparter formar sedan sin reklam från information hämtat så dessa ser mer relevanta samt attraktiva för just dig, genom detta ökar chanserna att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet från skaparna av Dynamo Combo, då de får betalt för varje klick du gör. De dirigerar trafik på Internet samt samlar in potentiella köpare. Det är därför de försöker att infektera så många användare som möjligt och övertyga dessa att Dynamo Combo är en användbar applikation som du inte vill ta bort. Deras förtjänst beror helt på detta.

Dessutom så kan du inte hitta någon legitim kontakt information av verktyget på deras hemsida. Det är ett riktigt dåligt tecken eftersom om någon skulle hända dig eller din dator tack vare denna applikation så kommer ingen ta ansvar för det.

Dynamo Combo spridningsmetoder

Som vi tidigare har nämnt så följer Dynamo Combo som många andra skadeprogram, packerad med andra gratisprogram som laddas ned från internet. T.ex. när du laddar ned ett program så som nedladdningsprogram, PDF-skapare eller mediaspelare så finns det en risk att Dynamo Combo följer med installationen utan att du vet om detta. Därför bör du ha ett vakande öga under installationen av gratisprogram.

Hoppar aldrig över några steg i alla hast, utan läs all information först. Håll utkik efter tillägg eller avancerade tillval. På detta sätt ser du alla möjliga val under installationen. Leta efter olika förklickade rutor och bocka av dessa så de kan vara för-accepterade oönskade tillägg. Stressa inte då informationen som är viktig kan visas väldigt otydligt. Läsa igenom villkoren anses också vara rekommenderat. Om du märker av att några tillägg är påväg att installeras så tillåt inte detta, det kan vara Dynamo Combo eller ett annat skadligt reklamprogram. Om det nu redan är försent och du redan är infekterad så vänta inte, eliminera denna infektion antingen manuellt eller automatiskt.Automatisk Dynamo Combo verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Dynamo Combo och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Dynamo Combo

Du tar bort Dynamo Combo genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Dynamo Combo installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Dynamo Combo .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Dynamo Combo från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Dynamo Combo och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dynamo Combo, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Dynamo Combo från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Dynamo Combo. Klicka på papperskorgen bredvid Dynamo Combo eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dynamo Combo, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Dynamo Combo från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Dynamo Combo och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dynamo Combo, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Dynamo Combo från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Dynamo Combo från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Dynamo Combo. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dynamo Combo, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Dynamo Combo skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 7, 2015 09:34, februari 7, 2015 09:34
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *